Κειμενα

Κείμενα

Αμόρφωτοι. Γελοίοι. Άχρηστοι. Ναι, Εμείς Είμαστε

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018


✎ Γράφει ο Άρης Ελάτης

Συμφωνώ και επαυξάνω σύντροφε Μπρεχτ: έτσι έπρεπε να είναι τα πράγματα σε μια έστω κατά το ελάχιστο υγιή κοινωνία. Όμως εδώ τα πράγματα βρωμάνε πολύ. Μετά από έξι χρόνια (!!!!!!) η Αριστερά ΔΕΝ μπορεί να κάνει Πολιτικό - Συνδικαλιστικό - Αντιφασιστικό Μέτωπο. Διαίρει και βασίλευε και ο καθείς την ιδεολογική του καθαρότητα και το Πολιτικό του Μαγαζάκι.

Τεράστιες ευθύνες σε όλους. Και όταν λέω όλους, εννοώ όλους, με τη σειρά ευθύνης που του αναλογεί σήμερα: ΛΑΕ, ΠΕ, ΚΚΕ, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Μ-Λ ΚΚΕ μ-λ, ΟΚΔΕ.

Για ποιο λόγο να κατέβω στο Δρόμο; Τι να διεκδικήσω; Ποιος πολιτικός/συνδικαλιστικός σχηματισμός θα αναλάβει τα ηνία και θα ηγηθεί; Και μην ακούσω λέξη για ανάθεση... διότι ΔΕΝ μιλώ για ανάθεση, αλλά για όραμα, για σχέδιο, για μεταβατικό στάδιο (επιστημονικά) εφαρμόσιμο, για πολιτικό μέτωπο, για συνδικαλιστικό μέτωπο, για αντιφασιστικό μέτωπο. Η διάσπαση, της διάσπασης, τη διάσπαση, Ω! Διάσπαση , οι διασπάσεις, των διασπάσεων, τις διασπάσεις, Ω! Διασπάσεις.

Άσχημη φάρα οι Έλληνες: πολλά Εγώ και κανένα Εμείς. Σύντροφοι, Αλληλέγγυοι, Κομμουνιστές, Αναρχικοί, Αριστεροί, Δημοκράτες, Σοσιαλιστές, Προοδευτικοί, Πατριώτες, Αντιεξουσιαστές, Αντικαπιταλιστές, Ανένταχτοι: λέξεις κενές στο χρονοντούλαπο της ιδεολογικής ιστορίας και της εργατικής πάλης. Και μιλώ -κυρίως- για το σήμερα, από το καλοκαίρι του 2011 και εδώθε. Ας αφήσουμε προς το παρόν το χθες. Έχουμε «μπόλικο»... χρόνο να μαλώσουμε και γι' αυτό. Ως γνήσια Αμόρφωτοι.

Μου αρέσει που όλοι αυτοί οι παραπάνω ξέρουν τα άπαντα του Μαρξ και του Λένιν, του Μπακούνιν και του Κροπότκιν, του Σωκράτη και του Επίκουρου, παπαγαλίζουν την Ιστορία, αλλά μία φράση που την ξέρει ένας «ασπούδαστος» και «αμόρφωτος» άνθρωπος της υπαίθρου -αφού αυτή είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας και σε όλα τα έμβια όντα από το ταπεινό μυρμήγκι και την εργατική μέλισσα μέχρι τα ανώτερα θηλαστικά- πως: «η ισχύς εν τη ενώσει», ΔΕΝ την «ξέρει» κανείς τους. Γελοίοι.

Η Αστική Τάξη (εγχώρια και εισαγόμενη) το ξέρει και πολεμά με νύχια και με δόντια. Η δικιά μας Τάξη, η ελληνική Εργατική Τάξη, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη ως οι Βλάκες της Ιστορίας. (Τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση και μετά.) Δεν μπορούμε να ενωθούμε και να κάνουμε ούτε ένα μποϊκοτάζ της προκοπής: στην κόκα-κόλα, στο δημόσιο, στις τράπεζες, στα γερμανικά - ισραηλινά - αμερικάνικα προϊόντα, στις εταιρίες και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον εμπορικό χώρο. Πουθενά. Άχρηστοι.

Μόνο με τρομακτική Οργάνωση, Ενότητα, Προσπάθεια, Δουλειά, Υπομονή και Επιμονή μπορεί να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση.

-η έμπνευσή ήρθε από τον... Μπρεχτ και από την απεργία σήμερα-

Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Βγες έξω, σύντροφε»!

Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!

Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και
Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!

---
*Υ.Γ.:
Χωρίς Πολιτικό Μέτωπο θα πέσει πολύ ΜΟΥΝΤΖΑ και ΑΚΥΡΟ στις εκλογές που έρχονται. Τα Κόμματα-Αποκόμματα εφόσον ΔΕΝ θα είναι χρήσιμα στο Λαό να τα βάλετε εκεί που ξέρετε καλύτερα: στο Βούρκο της Λήθης.

Το κείμενο αναρτήθηκε και στο: thoughtsONpaper
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo