Κειμενα

Κείμενα

Σύμβουλος του Ποροσένκο ανήρτησε νεοναζιστικό σύμβολο στο Facebook

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Σύμβουλος του Ποροσένκο ανήρτησε νεοναζιστικό σύμβολο στο Facebook

Νεοναζιστικό σύμβολο που σημαίνει «Heil Hitler», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και του ουκρανού υπουργού Άμυνας, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό δίκτυο «The Real News Network».

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου νεοναζί οργανώσεις στην Ουκρανία, μερικές εκ των οποίων έχουν ήδη την στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης, τρομοκρατούν εθνικές μειονότητες (Εβραίους, Ρομά), και ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος Ποροσένκο, κάνει εκστρατείες υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Από το 2014 που ανήλθε στην εξουσία, ο φιλοδυτικός ηγέτης έχει για σύμβουλό του τον Yuri Biryukov, έναν ακροδεξιό εθνικιστή τον οποίο επίσης συμβουλεύεται ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού δικτύου «Glavred Media», ο Biryukov ανήρτησε ένα νεοναζιστικό σύμβολο στο λογαριασμό του στο Facebook, όπου μετρά περίπου 150.000 ακολούθους.

Ήταν ο κωδικός «1.4.8.8.».

Στη ναζιστική «διάλεκτο», ο αριθμός 88 σημαίνει «Heil Hitler» (το «H» είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου), ενώ το 14 είναι μία αναφορά στο ακραίο ρατσιστικό σλόγκαν «14 λέξεις» («We must secure the existence of our people and a future for white children»), που σημαίνει «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

Αργότερα ο Biryukov, διέγραψε την ανάρτησή του αφότου όμως ο ουκρανός δημοσιογράφος, Anatoly Shariy, την απαθανατίσει.


Το νεοναζιστικό ποστ του συμβούλου του προέδρου Ποροσένκο

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Ιβάν Κατσανόφσκι, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, η είδηση πέρασε στα... ψιλά, και όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση ούτε στην Ουκρανία, ούτε στη Δύση και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.Πληροφορίες από: therealnews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo