Κειμενα

Κείμενα

Τα μηνύματα στο Gmail διαβάζονται από τρίτους, παραδέχεται η Google

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018


Την πιθανότητα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail να διαβάζονται από τρίτους, επιβεβαίωσε η Google.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους σε εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους να διαβάσουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.

Πρόκειται για «κοινή πρακτική» και «ένα βρώμικο μυστικό», δήλωσε εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών, σύμφωνα με το BBC. Η Google άφησε να εννοηθεί ότι η πρακτική της αυτή, δεν είναι ενάντια στην πολιτική της, με τους ειδικούς σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας να δηλώνουν έκπληκτοι που η εταιρεία επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Η εταιρεία, Edison Software, παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ότι είχε διαβάσει τα email εκατοντάδων χρηστών, προκειμένου να βελτιώσει ένα λογισμικό της ενώ και η εταιρεία eDataSource, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της είχαν διαβάσει και αυτοί πολλά email για να βελτιώσουν κάποιους αλγόριθμους που ανέπτυσσαν.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν ζήτησαν τη συγκατάθεση των χρηστών για να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα στο Gmail, επειδή θεωρούσαν ότι η πρακτική αυτή είχε ήδη τη σύμφωνη γνώμη των χρηστών.

Να σημειωθεί ότι η Google είχε επισημάνει ότι μόνο εταιρείες που έχουν περάσει από έλεγχο και έχουν ζητήσει τη συγκατάθεση των χρηστών, μπορούν να διαβάσουν τα προσωπικά τους μηνύματα.

Το Gmail χρησιμοποιούν πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες από: zoornalistas.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo