Αποψεις

απόψεις

Και εσύ ρε Ντέπυ;

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Την περασμένη βδομάδα, διαβάσαμε με έκπληξη πως ένα από τα ονόματα γνωστών δημοσιογράφων/αρθρογράφων/τηλεκριτικών που συζητιέται έντονα για μία θέση στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής... ΑΦΜ, είναι κι αυτό της Ντέπυς Γκολεμά.

Εύλογα θα ρωτούσε κάποιος για ποιο λόγο η είδηση αυτή να έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» αφού μυριάδες δημόσια πρόσωπα -και δη του Τύπου- έχουν χρηματίσει από υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι Τύπου κομμάτων ή υπάρξει μέχρι και στελέχη, μέλη και απλοί υποψήφιοι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος που συστήνεται στον κόσμο με τη δημοσιογραφική του πένα έχει και ένα στοιχειώδες ιδεολογικό υπόβαθρο που το αξιοποιεί είτε για να καταγράψει με σοβαρότητα την περιρρέουσα πραγματικότητα είτε για να κάνει ξεκάθαρα προπαγάνδα υπέρ του ενός ή του άλλου.

Όμως, η περίπτωση της Ντέπυς Γκολεμά είναι διαφορετική. Χωρίς να αναφερθούμε στο βιογραφικό της, το οποίο σχετίζεται κυρίως με το τηλεοπτικό γίγνεσθαι, θα σταθούμε μονάχα στο κεφάλαιο που η ίδια επέλεξε να ξεκινήσει: την πολιτική.

Η κ. Γκολεμά αποφάσισε, όπως προαναφέρθηκε, να «κατέβει» υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής... ΑΦΜ, πρώην Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρώην Ελιά, πρώην ΠΑΣΟΚ. (Πραγματικά, τόσες αλλαγές ονομάτων σε πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα του ευρωπαϊκού δικομματισμού, αλήθεια σπανίζουν). Αποφάσισε να «κατέβει» υποψήφια με ένα κόμμα, το οποίο μέχρι πρότινος κατέκρινε σκληρά για την πολιτική διαδρομή που ακολούθησε τα τελευταία 40 χρόνια.

Ταύτισε το όνομά της με ένα κόμμα στο οποίο ανήκε ο Κώστας Σημίτης, τον οποίο δικαίως χαρακτήριζε «αρχιερέα της διαπλοκής» και «παλιοκλέφτη» που μας ρήμαξε όταν μας έβαλε στο ευρώ. Έδωσε το δικαίωμα να την συνδέσουν με το κόμμα που πρόεδρός του υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου, για τον οποίο έγραφε παλιότερα πως «ούτε όλο το μανουάλι δεν τον σώζει».

Και αν όλα αυτά μπορεί να τα ανακάλεσε, το γεγονός ότι υποστήριξε με θέρμη το «ακόμα πιο δυνατό και επιτακτικό» ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του '15, παροτρύνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να «προχωρήσει», δεν μπορεί να ανακληθεί έτσι εύκολα. Είναι για παράδειγμα, σαν να συμμετέχεις σε πορεία για τη μη περικοπή των μισθών και συντάξεων και μετά να ψηφίζεις και με τα δύο χέρια την περικοπή τους, όπως κάνουν οι γιαλαντζί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλλαγή πορείας, αλλαγή πλεύσης.

Πάντως, μιας και είπαμε πλεύση, στο μόνο κόμμα που θα ήταν ικανή να «κατέβει» υποψήφια η Ντέπυ Γκολεμά είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αφού είχε δηλώσει «παρούσα» στην παρουσίαση του νέου κόμματος της πρώην προέδρου της Βουλής.

Το τι επικράτησε τελικά στο μυαλό της, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Όμως, όσο για εκείνους που έσπευσαν να την επιδοκιμάσουν για την απόφασή της αυτή, διερωτώμενοι γιατί να μην «έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη», να τους υπενθυμίσουμε πως στη γλώσσα της πολιτικής αυτό δεν λέγεται αλλαγή γνώμης, αλλά κωλοτούμπα.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo