Κειμενα

Κείμενα

ΕΡΤopen και Αυτοδιαχείριση

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018


✎ Γράφει ο Άρης Ελάτης

Ένα παλιότερο σχόλιο για την #ΕΡΤόπεν και την αυτοδιαχείριση που είναι τόσο επίκαιρο σήμερα από ποτέ, αφού εδώ και αρκετούς μήνες αποχώρησαν πολλοί παραγωγοί (και από την αριστερά και από την αναρχία) από το αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο της #ERTopen λόγω του καπελώματος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ιδιαιτέρως του προέδρου της, Καλφαγιάννη, όπως έχουν οι ίδιοι καταγγείλει. 

(Διαβάστε σχετικά από την Ελένη Αδριανού και από τον Νίκο Πελεκούδα που και τους δύο ιδιαίτερα εκτιμούσα και εκτιμώ.)

Η ώρα είναι τώρα αν θέλουμε να έχουμε φωνή στην κοινωνία.

Ήταν μια όαση μέσα στην έρημο των ερτζιανών το ραδιόφωνο του Κόκκινου 105,5 πριν το 2012. Σιγά-σιγά μετά τις εκλογές του 2012 άρχισε η μετάλλαξη του (λόγω ποσοστών και κυβερνησιμότητας) και φτάσαμε δημοσιογράφοι του να γίνουν βουλευτές, ειδικοί σύμβουλοι του Τσίπρα και ελεεινοί Μνημονιακοί αρθρογράφοι όπως ο καβαλημένος παρακάτω της Αυγής:

«Λαϊκή Ενότητα: Αυτοί που ανέτρεψαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, οι σφετεριστές του ΟΧΙ που φώναξε ο λαός, οι προσκυνητές του τοτέμ της δραχμής, οι υβριστές των συντρόφων τους, εκείνοι που τόλμησαν να μιλήσουν για χούντες, γύψους και Παπαδόπουλους, έλαβαν τελικά ό,τι τους άξιζε. Είναι κρίμα που θα λείπει από τη Βουλή ο Γλέζος -αχ, βρε Μανώλη, σε πήραν στον λαιμό τους οι διασπαστές-, είναι ευλογία που θα απουσιάσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και τα παρελκόμενά τους.». (πηγή: εδώ)

Σήμερα στη πρώτη μέρα της Μνημονιακής πρώτηΦοράΦασιστεράς κλείνουν τον πομπό της ‪#‎ertopen σε μια συμβολική κίνηση και ξεκάθαρα απειλητική-επιθετική. Αντί να βάλουν σε τάξη τους καναλάρχες επιτίθενται σε αυτά τα μικρόφωνα που τους στήριξαν -βέβαια σε φθίνουσα πορεία από το Γενάρη του 2015 και μετά- και που τώρα είναι ξεκάθαρα απέναντι τους στην πλειοψηφία τους. Και πολύ σωστά κάνει η αυτοδιαχείριση της ΕΡΤόπεν και είναι απέναντι στην μνημονιακή κυβέρνηση. Θέλουν να κλείσουν την εκπομπή Λέμε ΟΧΙ στο κόψιμο της Zona Rossa από την ΕΡΤ της ‪#‎ERT3 να σιγήσουν τα μικρόφωνα του Αντιδραστήριο να κλείσουν την Ertopen - radio 106,7. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Γίνεται ολομέτωπη επίθεση από το Μέτωπο των μνημονιακών-αστών-ολιγαρχών ντόπιων και ξένων και εμείς στον κόσμο μας. Όχι τόση πολύ βάση στις εκλογές αλλού παίζεται το παιχνίδι. Οι εκλογές απλά είναι ένα αναγκαίο κακό στο οποίο πρέπει σήμερα να παλέψουμε. Τίποτα άλλο. Πάμε παρακάτω τώρα. Είμαστε λίγοι και πρέπει να ενωθούμε: στο μέτωπο των αδιάφορων πολλών «πολιτών», των ολιγαρχών και των σκυλιών τους.

Πόσο καιρό η αντισυστημική και αντιδιαχειριστική αριστερά δεν αναλαμβάνει να αντεπιτεθεί με ένα -τουλάχιστον- ενημερωτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο για την ενημέρωση και την αντιπληροφόρηση μας; Η ώρα είναι τώρα αν θέλουμε να έχουμε φωνή στην κοινωνία.

Το κείμενο αναρτήθηκε και στο: thoughtsONpaper
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo