Κειμενα

Κείμενα

Κύρτσος: Στις Βρυξέλλες συζητείται το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018


Στην αποκάλυψη πως ένα από τα σενάρια που εξετάζονται έντονα στις Βρυξέλλες είναι και αυτό της ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Σε συνέντευξή του στο 24/7, o ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα, διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Όπως σημείωσε, μία από τις ερωτήσεις που του θέτουν στις Βρυξέλλες, είναι «πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», και πρόσθεσε πως «ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ως λύση σε πολλά προβλήματα, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι κι ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων».

Σε tweet του ο κ. Κύρτσος, χαρακτηρίζει ένα τέτοιο σενάριο εξωπραγματικό που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, ούτε με τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας.


Η ανάρτησή του αποτέλεσε απάντηση σε -προ ημερών- ανάρτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στελέχους του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «ετοιμασίες σκηνικού μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».


Οι αποκαλύψεις του κ. Κύρτσου αποδεικνύουν πως στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν βλέπουν καμία ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα, αφού στα βασικά θέματα υπάρχει μεταξύ τους πολιτική ταύτιση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, θα μιλάμε πλέον για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού σκηνικού.

Πληροφορίες από: economico.gr, capital.gr 
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo