Κειμενα

Κείμενα

Στα χνάρια του Πάγκαλου ο Πορτοσάλτε: «Μαζί τα χτίσαμε»

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018


Μπορεί αυτό το διάστημα ο αγαπημένος δημοσιογράφος της Πειραιώς, Άρης Πορτοσάλτε, να βρίσκεται σε άδεια, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει και πάλι το κοινό αίσθημα.

Με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, ο δημοσιογράφος, θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα του Θεόδωρου Πάγκαλου και του περίφημου «μαζί τα φάγαμε», αναφώνησε από το ραδιοσταθμό του Φαλήρου το νέο σλόγκαν της συλλογικής ευθύνης «μαζί τα χτίσαμε».

Δεν έχει σημασία εάν δεν χτίσαμε αυθαίρετο, εάν δεν συμμετείχαμε όλοι στο πελατειακό κράτος που δημιούργησαν εκείνοι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους, εάν δεν ήμασταν συνδαιτυμόνες στο φαγοπότι της διαφθοράς, της σήψης, και των σκανδάλων τους, και εάν δεν βάλαμε το λιθαράκι στη χρεοκοπία της χώρας.

Κατά τον Άρη Πορτοσάλτε και τον κάθε κ. Πορτοσάλτε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, συνένοχοι, και συμμέτοχοι στο έγκλημα. Την ίδια ευθύνη δηλαδή με τον πολιτικό, το μεγαλοδημοσιογράφο, το βιομήχανο, και τον καναλάρχη έχει ο φτωχός και τίμιος εργάτης, την ίδια ευθύνη με τον τραπεζίτη, τον εφοπλιστή, τον μεγαλοεπιχειρηματία, και τον κρατικοδίαιτο αργόμισθο έχει και ο εργαζόμενος των 300 ευρώ.

Είναι η κλασική ρητορική του τσουβαλιάσματος για να μας φορτώσουν αυθαίρετα τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Η ίδια ρητορική που εκφράστηκε κατά το παρελθόν, αποδομήθηκε, και απέτυχε...

Πληροφορίες από: efsyn.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo