ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Eros Ramazzotti: «Ψήφισα τα Πέντε Αστέρια και θα το ξανάκανα. Ο Σαλβίνι ξεσκεπάζει τη γενική υποκρισία»

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018


Τις πολιτικές του προτιμήσεις αποκάλυψε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Vanity Fair», ο «θρύλος» της ιταλικής μουσικής σκηνής, Eros Ramazzotti.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, αφού μίλησε για τις μακροχρόνιες σκέψεις του να αποσυρθεί οριστικά από τη μουσική αλλά και για τη νέα του δισκογραφική δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου, δήλωσε την υποστήριξή του στο σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, λέγοντας πως «στις τελευταίες εκλογές ψήφισε τα Πέντε Αστέρια και θα το ξανάκανε».

«Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής και φανταζόταν ένα δίκαιο κόσμο στον οποίο όλοι θα είχαν από ένα κομμάτι ψωμί. Ήταν ουτοπία [...] Την κάρτα μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας την είχα πάρει και εγώ, αλλά μόνο για έξι μήνες νομίζω. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα τα Πέντε Αστέρια και θα το ξανάκανα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εξέφρασαν την επιθυμία για μία αλλαγή που ήταν απαραίτητη. Χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει και να καλυτερεύσει η Ιταλία: μιλάμε για δεκαετίες, όχι για ένα ή δύο χρόνια», σημείωσε.

Ο Ramazzotti ωστόσο, δεν εξέφρασε το θαυμασμό του μόνο για το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο. Σε ό,τι αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Ματτέο Σαλβίνι, ο τραγουδιστής εκδήλωσε τη συμπάθειά του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φαίνεται σκληρός, βαρύς και μερικές φορές δυσάρεστος, αλλά δεν είναι σε όλα απόλυτα λάθος και έχει την αρετή να ξεσκεπάζει τη γενική υποκρισία», συμπλήρωσε ενώ για το μεταναστευτικό εξέφρασε μία διαφορετική οπτική από εκείνη του ηγέτη της Λέγκα του Βορρά:

«Σε μία ήπειρο όπως η Αφρική που μαστίζεται από πολέμους και λιμούς, είναι ανάγκη να παρέχουμε μία αλληλέγγυα απάντηση που να είναι κοινή. Ευρωπαϊκή. Παγκόσμια. Δεν φτάνει μόνο η Ιταλία όπως δεν φτάνουν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα που επίσης κάνουν εξαιρετική δουλειά. Εμείς κάναμε το δικό μας κομμάτι, υποδεχόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Τώρα έχουν σειρά και οι άλλοι, με εποικοδομητικό πνεύμα και όχι με πνεύμα μιας φατρίας. Περιορίζοντας τη σύγκρουση και τις παρεμβολές».

Η νέα παγκόσμια περιοδεία του θα ξεκινήσει από το Μόναχο στις 17 Φεβρουαρίου 2019 ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, θα έρθει στην Αθήνα στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Πληροφορίες από: corriere.it, optimaitalia.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo