Κειμενα

Κείμενα

Με «άρωμα» FBI και CIA η 83η ΔΕΘ

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018


Αντιμέτωποι με το FBI και τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας θα βρεθούν οι διαδηλωτές στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έδωσε το δικαίωμα επιτήρησης, καταστολής και εποπτείας των κινητοποιήσεων σε πράκτορες και αξιωματικούς των αμερικανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (5/9/18) με τίτλο «Ασφάλεια made in USA για τις μέρες της ΔΕΘ», τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σχεδιάστηκαν με τη συμμετοχή αξιωματικών αμερικανικών υπηρεσιών. Επίσης, σε σειρά συσκέψεων που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πήραν μέρος πράκτορες του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρίσκονται και στελέχη της CIA, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε «αστακό».

Η απόβαση αμερικανών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη συνδέεται και με την προσέλευση δεκάδων αμερικανικών πολυεθνικών στη ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ είναι «τιμώμενη χώρα». Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής θα είναι και ο δισεκατομμυριούχος υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος το 2014 είχε «επενδύσει» στη Eurobank.

Στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως Facebook, Google, Microsoft, Lockhead Martin κ.α. και αναμένεται για τη μεγαλύτερη έκθεση της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών και τη προσέλευση περισσότερων από 264.000 επισκέπτες, που ήταν και το περσινό ρεκόρ.

Πληροφορίες από: tanea.grprin.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo