Κειμενα

Κείμενα

Φορτσάκης: Να σταματήσει η ΕΡΤ τα δελτία ειδήσεων

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018


Να σταματήσει η δημόσια τηλεόραση τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων, πρότεινε ο τέως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra, ο Θ. Φορτσάκης υποστήριξε πως η ΕΡΤ πρέπει να αφήσει τα δελτία ειδήσεων για τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία «έχουν σκοπό το κέρδος», και να περιοριστεί στην εξυπηρέτηση «πολιτιστικών αναγκών».

«Η δική μου η γνώμη είναι ότι κανονικά η δημόσια τηλεόραση δεν έπρεπε να έχει καθόλου νέα. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πληροφόρηση από ένα σωρό πηγές, και σήμερα δεν βρίσκω γιατί θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να έχει νέα. Νομίζω δεν χρειάζεται», ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ερώτημα για το εάν η δημόσια τηλεόραση μπορεί να έχει ενημερωτικές εκπομπές απάντησε πως «ενημερωτικές εκπομπές θα μπορούσε να έχει γενικότερες. Θα μπορούσε να εξυπηρετεί πάρα πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία και η πολιτεία μας, πολιτιστικές ανάγκες. Να δίνει ένα στίγμα, αν θέλετε, και να καλύπτει αυτά που δεν μπορεί να δώσει η ιδιωτική τηλεόραση, η οποία ιδιωτική τηλεόραση είναι φυσικά στραμμένη στο κέρδος, ενώ η δημόσια τηλεόραση καλείται να εξυπηρετήσει δημόσια συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται πέρα από το κέρδος».
Η αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ:


Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), έκανε λόγο για «άλλη μία βόμβα ακροδεξιού κρότου και Μητσοτακικής λάμψης» υπογραμμίζοντας πως στη Νέα Δημοκρατία «θέλουν να κρύψουν το αληθινό τους αντιδημοκρατικό πρόσωπο και δεν μπορούν».

Θέλουν να κρύψουν  το αληθινό τους αντιδημοκρατικό πρόσωπο και δεν μπορούν.

Μετά την  ανεκδιήγητη  δήλωση του  αντιπροέδρου  της “Νέας” Δημοκρατίας  Άδωνη Γεωργιάδη, ότι τα μέλη και οι φίλοι  του κόμματος θα βρούν κάποιο τρόπο να μην πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, ο  βουλευτής της ΝΔ ,καθηγητής της Νομικής στο Δημόσιο και το φορολογικό Δίκαιο και τέως  πρόεδρος  του εποπτικού  συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ  Θ. Φορτσάκης, έριξε άλλη μια  βόμβα  ακροδεξιού “κρότου” και Μητσοτακικής “λάμψης” , προτείνοντας  να καταργηθούν  τελείως  οι ειδήσεις  απο την ΕΡΤ.

Αυτό και άλλα πολλά  φαιδρά  ειπώθηκαν  απο το στόμα  του τέως  “πρύτανη της ΓΑΔΑ” (έτσι τον φώναζαν οι φοιτητές όταν  διοικούσε μαζί με τους ασφαλίτες και τους ΔΑΠίτες το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), στην εκπομπή Kontra 24 της 20/9/2018  του Αιμίλιου Λιάτσου  στην οποία  ήταν καλεσμένος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης  που επίσης  παρίστατο  στην εκπομπή καθώς επίσης και η  πλειοψηφία των υπολοίπων  προσκεκλημένων, αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την πρωτοφανή πρόταση  η οποία  ευθέως παραβιάζει  το πνεύμα  του άρθρου 15 του Συντάγματος  και που  ξεδιάντροπα  μετατρέπει  το αγαθό της ενημέρωσης  σε  μονοπωλιακό προνόμιο, των   αγαπημένων  σε αυτόν και το κόμμα του  Βαρώνων των ΜΜΕ.
Τι κι αν καθημερινά  παραβιάζονται το Σύνταγμα, οι νόμοι και κάθε κανόνας  δημοσιογραφικής  δεοντολογίας  από τα ιδιωτικά κανάλια με κατασκευή   fake news, παρουσίαση  της είδησης με  χυδαία και απροκάλυπτα  προπαγανδιστική μέθοδο,απόκρυψη  ειδήσεων  που  ενδεχομένως  βλάπτουν  τους σκοτεινούς σκοπούς  των διευθυντηρίων   και των  news room της παλιάς διαπλοκής κλπ,αρκεί να εξαφανισθεί  η ΕΡΤ  από το χάρτη των ΜΜΕ  (όπως  λέει ο δεξιότατος  Μπογδάνος)και μέχρι να γίνει αυτό , είτε με περικοπή  στο μισό του ανταποδοτικού  τέλους όπως  λέει ο Μητσοτάκης , είτε  με δεύτερο μαύρο  όπως  του προτείνουν τα ακροδεξιά  εξαπτέρυγά του, να αφαιρέσουμε απο την ΕΡΤ  την συνταγματικά  επιβεβλημένη υποχρέωση  της ενημέρωσης. αφήνοντάς την στα χέρια  των “ειδικών”  στην εξαπάτηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Σύνταγμα της Ελλάδας – Άρθρο 15 παραγρ.2

Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους.
Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει.
Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo