Κειμενα

Κείμενα

Μπορεί ο Βελόπουλος να κάνει πολιτική λέγοντας ψέματα;

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018


Με την περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου έχουμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Αφορμή για το ρητορικό αυτό ερώτημα, στάθηκε μία πρόσφατη εκπομπή του στην οποία περιέγραψε πώς το 1992, ο μακαριστός Χριστόδουλος τον κάλεσε στην Αρχιεπισκοπή και πώς πήρε την απόφαση ο Αρχιεπίσκοπος να οργανώσει το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» παρέλειψε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών το 1992 δεν ήταν ο Χριστόδουλος αλλά ο Σεραφείμ.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης) διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος από το 1998 έως το 2008, ενώ ο Σεραφείμ (κατά κόσμον Βησσαρίων Τίκας) υπήρξε Αρχιεπίσκοπος την περίοδο 1974-1998.

Επίσης, το Παμμακεδονικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το οργάνωσε ο τότε δήμαρχος της πόλης, Ντίνος Κοσμόπουλος, μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα.

Βεβαίως ο Κυριάκος Βελόπουλος, όταν κατάλαβε το λάθος του, θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γράφοντας ανορθόγραφα στο Twitter πως «αναφερόταν στον Παναγιώτατο Παντελεήμονα και στη ρύμη του λόγου του ανέφερε το μακαριστό Χριστόδουλο» ενώ σε ξεχωριστό tweet απείλησε το site ellinikahoaxes.gr ότι θα έστελνε και σχετική φωτογραφία από την τότε συνάντησή του!
Πληροφορίες από: ellinikahoaxes.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo