Κειμενα

Κείμενα

Ρότζερ Γουότερς: Η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα κρατά τους ανθρώπους κοιμισμένους

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018


«Μία από τις μεθόδους με τις οποίες επιδρά ο νεοφιλελευθερισμός είναι να αναισθητοποιεί τους ανθρώπους και να καθιστά άβολο το να δουν κάτι στην πραγματική του διάσταση», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο RT ο θρύλος των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς.

Σε μία άκρως αιχμηρή πολιτική συνέντευξη, ο συνιδρυτής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος μίλησε για την επίδραση του νεοφιλελευθερισμού τις τελευταίες δεκαετίες στη Δύση και υπογράμμισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ «αποκοιμίζει» τους πολίτες, κάνοντάς τους να μην μπορούν να δουν «κάτι πραγματικό».

«Όσοι με συμβούλευσαν να μείνω προσηλωμένος στη μουσική μου, "υπνοβατούσαν" όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στη Συρία, το κίνημα του μποϊκοτάζ και οι κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Και αυτό επειδή κοιμούνται. Επειδή είναι θύματα του νεοφιλελευθερισμού που προήγαγαν ο Ρόναλντ Ρήγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουότερς.

Όσο για το ποια είναι η πηγή του κακού, ο Γουότερς εστίασε -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- στο ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο, όπως είπε, παράγει αγνώμονα πληθυσμό που μπορεί εύκολα να συμμορφωθεί στις κυβερνητικές επιταγές. «Θέλουν να κρατήσουν το εκλογικό σώμα αδαές, ανόητο, εύπλαστο και ανοιχτό στη χρήση του καταναλωτισμού και της προπαγάνδας, ώστε να μπορεί να το κρατήσει υπό έλεγχο», επεσήμανε.

Τέλος, από τα πυρά του δεν έλειψαν ούτε τα μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος ειδικότερα στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας τον περασμένο Απρίλιο. «Είναι προφανές ότι όλα τα δίκτυα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, από το CNN μέχρι το MSNBC και το Fox. Το αφήγημά τους είναι ότι υπήρξε μία χημική επίθεση και ότι η οργάνωση "Λευκά Κράνη" είναι υπέροχη», είπε και τόνισε πως κανένα δυτικό δίκτυο δεν αναφέρθηκε στο πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι έγινε χρήση νευροπαραλυτικού αερίου στην Ντούμα.

Το μοναδικό αμερικανικό μέσο που δεν μπήκε στο στόχαστρό του ήταν το «Discovery Channel», περιγράφοντάς το σαν «ένα μικρό κομμάτι της αμερικανικής τηλεόρασης όπου περιστασιακά μπορείς να ρίξεις μία ματιά στην πραγματικότητα και σε ό,τι μπορεί να είναι ανθρώπινο. Όλα τα άλλα είναι απλά προπαγάνδα», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη του Ρότζερ Γουότερς στο δίκτυο RT:

Πληροφορίες από: tvxs.gr, rt.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo