Κειμενα

Κείμενα

Το οικονομικό μοντέλο του Πινοσέτ ονειρεύεται ο Καραγκούνης της ΝΔ

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018


«Το αντικοινωνικό σχέδιο που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ τις προηγούμενες μέρες, σήμερα το αποτύπωσε κυνικά, μέσα σε μία φράση, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης», επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έγινε έπειτα από την ωμή δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη, στο ραδιόφωνο News24/7 πως η ΝΔ θα εφαρμόσει το μοντέλο του δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημείωσε: «Η ΝΔ θα ανατρέψει τον Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κει και πέρα θα εφαρμόσει τον προσωπικό κουμπαρά, που πρώτος εφάρμοσε και ήταν επιτυχημένο ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική» και πρόσθεσε: «Θα δοθεί η δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης από τον ατομικό κουμπαρά. Βεβαίως χρειάζονται προϋποθέσεις, ώστε να καλύπτονται και να εξασφαλίζονται τα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια άλλη φιλοσοφία του Ασφαλιστικού».

Για την ιστορία, το «επιτυχημένο» πρότυπο για το οποίο μιλά ο κ. Καραγκούνης δεν είναι παρά το στρατιωτικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο του δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή, ο οποίος εισήγαγε οικονομολόγους από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου προκειμένου να «αναπτύξουν» οικονομικά τη χώρα με ιδιωτικοποιήσεις βιώσιμων κρατικών επιχειρήσεων και με εκμεταλλευτικές συνθήκες στους εργάτες των βιομηχανιών και τους αγρότες.


Πληροφορίες από: documentonews.gr, efsyn.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo