ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Κοινό βηματισμό αποφάσισαν παρατάξεις στην Πάτρα προκειμένου να μην επανεκλεγεί ο Πελετίδης

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018


Τις μεταξύ τους διαφορές φαίνεται πως παραμέρισαν σε μία μόλις συνεδρίαση τρεις από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στην Πάτρα με κύριο θέμα το πώς δεν θα επανεκλεγεί ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» (που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), «Τώρα για την Πάτρα» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» (και οι δύο ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς), αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις αβυσσαλέες τους διαφορές και να αποκτήσουν «κοινό βηματισμό», όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα, φαίνεται πως η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη, ώστε κανείς εκ των τριών επικεφαλής των παρατάξεων δεν πρότεινε ποιος θα είναι υποψήφιος για την καρέκλα της δημαρχίας, αφού το ζητούμενο είναι να μην ανανεώσει τη θητεία του ο νυν δήμαρχος Πελετίδης.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας παράταξης απαρτιζόμενης από ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, «ώστε να ξυπνήσουν όσοι βρέθηκαν σε τέλμα και απογοητεύτηκαν», δήλωσε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Όσον αφορά δε το ποιόν του ανθρώπου το οποίο αναζητά η νέα παράταξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πελετίδη, αυτό που αρκεί είναι «να έχει λίγο... ανθρακικό»!

«Ψάχνουμε έναν άνθρωπο που θα έχει δυναμισμό, όραμα, ενθουσιασμό, να έχει λίγο ανθρακικό: Πώς ανοίγεις το αναψυκτικό; Αν δεν έχει ανθρακικό, είτε το ανοίξεις είτε όχι δεν έχει νόημα», σημείωσε ο επικεφαλής των Αγωνιζόμενων Πολιτών και πρόσθεσε πως «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι λαϊκό αποκούμπι, είναι μορφή εξουσίας του κράτους κι έτσι την θέλουμε. Μπορεί να μην έχει αυτό τον ρόλο σήμερα γιατί η δημοτική Αρχή σήμερα την αποκαλεί "διοίκηση", ότι είναι παράρτημα της διοίκησης. Μπορεί να έχει δίκιο σε πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν λέμε είσαι διοίκηση, μείνει διοίκηση και σε απαξιώνουμε ακόμα περισσότερο. Εμείς την θέλουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το αν η νέα πολιτική παράταξη έχει πιθανότητες να ανατρέψει το νυν δήμαρχο της Πάτρας θα φανεί την ώρα της κάλπης, αν και οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις της δεν δείχνουν να γεννούν ιδιαίτερες φιλοδοξίες...

Πληροφορίες από: spasmenoparathyro.me, stokokkino.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo