Κειμενα

Κείμενα

Στάθης Σταυρόπουλος: Μαύρη ανατριχίλα πάνω στην Ευρώπη

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018


Η Ευρώπη της γερμανικής εκδοχής στα όρια της Ε.Ε., όλο και περισσότερο χωρίς τανκς βέβαια αλλά με banks, ομοιάζει με το αιματηρό για τους λαούς «όραμα» του Χίτλερ περί Ενωμένης Ευρώπης υπό την καθοδήγηση του, επισημαίνει ο σκιτσογράφος και αρθρογράφος στο «Ποντίκι», Στάθης Σταυρόπουλος, μιλώντας στον 98.4 και το δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη.

Υπογραμμίζοντας πως η παγκοσμιοποίηση είναι το όπλο του νεοφιλελευθερισμού για να επιβάλει πολιτικά την οικονομική δικτατορία, ο κ. Σταυρόπουλος σημειώνει πως οι αταβιστικοί φόβοι λαών που συγκρότησαν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, σε συνδυασμό με την παντοδυναμία του οικονομικού φασισμού που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση, οδηγεί την Δημοκρατία στην Ευρώπη σε πλήρη απίσχνανση με επακόλουθο μαζί με τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την άνοδο της ακροδεξιάς, μετά την πλήρη ενσωμάτωση της σοσιαλδημοκρατίας, στην ίδια λογική.

Η Ελλάδα ως παράδειγμα της αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης και συνέχειας, ως έθνος-κράτος όπου μέσα του δομείται η ταξική πάλη σε μετατροπή του σε χώρο από χώρα με την επιρροή των κάθε είδους Σόρος, είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στον Ευρωπαϊκό Νότο, συμπληρώνει.


Πληροφορίες από: neakriti.gr/radio984.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo