Κειμενα

Κείμενα

Στέφανος Μάνος για Γ. Παπαντωνίου: Στην Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, όχι αυτόν που τα δίνει

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018


«Στην περίεργη Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει», ήταν το εύστοχο σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Στέφανου Μάνου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε "δώρο" ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Thales. Στην περίεργη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει. Γιατί; Για να μπορεί να δώσει και σε άλλους;» διερωτάται ο κ. Μάνος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «όσο εκκρεμεί η υπόθεση Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη, πρέπει να αποκλειστεί η Thales από συναλλαγές (άμεσα ή έμμεσα) με το Ελληνικό Δημόσιο» ενώ «αν οι κατηγορίες κατά Παπαντωνίου επιβεβαιωθούν, τότε θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Thales ίσο προς το διπλάσιο του δικαστικώς επιβεβαιωμένου "δώρου" 5,6 εκατ. ελβετικά φράγκα».

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Ανάλογα είχα προτείνει να γίνουν στο παρελθόν με τη Siemens. Στην περίεργη Ελλάδα όμως δεν κυνηγάμε αυτόν που δίνει. Θα πουν ίσως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την Thales διότι από αυτήν εξαρτάται η λειτουργία σημαντικών οπλικών συστημάτων. Προφάσεις. Η λύση είναι να προχωρήσει η δίκη Παπαντωνίου αμέσως, χωρίς καμιά χρονοτριβή».


Η τοποθέτηση του Στ. Μάνου έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον πυρήνα της πολιτικής του ιδεολογίας, και αυτό είναι κάτι που τον τιμά. Άλλωστε, πόσες φορές ακούμε από τα χείλη πολιτικών υπέρμαχων του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να μιλούν για αποκλεισμό εταιρειών από εμπορικές δραστηριότητες και επιβολή προστίμων;

Πληροφορίες από: naftemporiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo