Αποψεις

απόψεις

Τους έξι υπεύθυνους της χρεοκοπίας «κρέμασε» η ανανεωμένη «Εστία»

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018


Η «Εστία» είναι μία συντηρητική κεντροδεξιά εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1876 και η μοναδική που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα το πολυτονικό σύστημα. Από καταβολής της, ουδέποτε είχε καλές σχέσεις με τις φωτογραφίες, ωστόσο υπό τη νέα διεύθυνση του Μανώλη Κοττάκη φαίνεται πως δεν αποτελεί πια την εξαίρεση στον κανόνα.


Το χθεσινό της πρωτοσέλιδο πλαισιώθηκε από έξι φωτογραφίες με τίτλο «Ιδού ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας» και υπότιτλο «Επιβάρυναν το δημόσιο χρέος με εξοπλισμούς και προμήθειες».

Οι μικρές φωτογραφίες συνοδεύονταν, εν συντομία, με τα πεπραγμένα έξι πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Ήταν κατά σειρά οι Παπαντωνίου («Προφυλακίστηκε για μίζες 2.835 εκατ. ελβετικών φράγκων»), Παπακωνσταντίνου («Καταδικάστηκε για νόθευση της λίστας Λαγκάρντ που περιείχε τις καταθέσεις Παπαντωνίου»), Τσοχατζόπουλος («Ένοχος για μίζες 80 εκατ. δολλαρίων»), Μαντέλης («Καταδικάστηκε για μίζα 475 χιλιάδων μάρκων από τη Siemens»), Τσουκάτος («Υπόδικος: μετέφερε 1 εκατ. μάρκα της Siemensσε ταμεία του ΠΑΣΟΚ») και Σημίτης («Απλώς προήδρευσε»).

Κάτω από κάθε φωτογραφία και κειμενολεζάντα, αναφερόταν η κυβερνητική και πολιτική θέση τους καθώς και η διάρκεια στην οποία παρέμειναν σε αυτήν.


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» (25/10/2018)

Το χωρίς κείμενο βασικό θέμα της χθεσινής «Εστίας», που δεν παρέπεμπε σε εσωτερική σελίδα, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί καταγγελτική αφίσα κολλημένη στους δρόμους. Αν μη τι άλλο, αρκετά προχωρημένο για τα δεδομένα της εν λόγω καθημερινής εφημερίδας!

Πληροφορίες από: zoornalistas.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo