Κειμενα

Κείμενα

Βραζιλία: Οπαδοί του Μπολσονάρου χάραξαν τη σβάστικα στο στομάχι νεαρής διαδηλώτριας

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018


Δύο βδομάδες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, υποστηρικτές του ακροδεξιού υποψηφίου, Ζαΐρ Μπολσονάρου, επιτέθηκαν σε νεαρή διαδηλώτρια χαράσσοντας με σουγιά έναν αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι της.

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει δημόσια την επίθεση φοβούμενη περαιτέρω στοχοποίησή της, κατήγγειλε στις αρχές ότι καθώς κατέβαινε από λεωφορείο σε γειτονιά του Πόρτο Αλέγκρε προσεγγίστηκε από μία ομάδα ανδρών, οι οποίοι έφεραν διακριτικά υποστήριξης στον Μπολσονάρου.

Η ομάδα των ακροδεξιών άρχισε να της επιτίθεται αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά. Τότε, ένας από τους επιτιθέμενους πήρε ένα σουγιά και της χάραξε μία σβάστικα στο στομάχι, αφήνοντάς την αιμόφυρτη. Κάποιοι από τους περαστικούς καταδίωξαν τους δράστες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε το μπλουζάκι που φορούσε, το οποίο είχε τίτλο «#EleNão» (#NotHim), δηλαδή «Όχι αυτόν».

Το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον του νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας συνεχίζεται, καθώς διαδηλωτές απ' όλο τον κόσμο θα δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον βραζιλιάνικο λαό σε 52 πόλεις από 24 χώρες, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις με το σλόγκαν «#EleNão».

Σύμφωνα με τη σελίδα στο Facebook «Γυναίκες Ενωμένες κατά του Μπολσονάρου», που απαριθμεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακολούθους, οι διαδηλώσεις θα είναι ακομμάτιστες ενώ παράλληλα θα έχουν και την στήριξη μιας άλλης ομάδας στο Facebook με το όνομα «Βραζιλιάνες του εξωτερικού κατά του Μπολσονάρου», οι οποίες θα συμπεριλάβουν μεταξύ άλλων και το σλόγκαν «#No to Fascism» («Όχι στο φασισμό»).

Πληροφορίες από: telesurtv.net
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo