Κειμενα

Κείμενα

Τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους από το 50% του φτωχού αμερικανικού πληθυσμού υπενθυμίζει ο Σάντερς

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018


Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, διαβάζαμε σε ξένα ειδησεογραφικά site όπως ο Guardian, το CNBC και το The Nation, ότι οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ, ο Τζεφ Μπέζος (Amazon), ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), και ο Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway), διαθέτουν μεγαλύτερο πλούτο από τον μισό αμερικάνικο πληθυσμό.

Ο πλούτος των τριών δισεκατομμυριούχων αποτιμάτο συνολικά στα 248,5 δισ. δολάρια (214,2 δισ. ευρώ), περιουσία που ξεπερνά τα χρήματα που διαθέτει ο φτωχότερος μισός πληθυσμός των ΗΠΑ, δηλαδή 160 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών («Institute of Policy Studies») με τίτλο «The Billionaire Bonanza» έκανε λόγο για «ηθική κρίση» που δημιουργούσε το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών ενώ οικονομολόγοι όπως ο Τσακ Κόλινς, μιλούσαν τότε για την ανάγκη λήψης αποφάσεων με στόχο τη μείωση της ανισότητας και όχι για φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους.

Την πραγματικότητα αυτή υπενθύμισε με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έγραψε πως το γεγονός ότι «τρεις άνθρωποι κατέχουν περισσότερο πλούτο από το 50% των φτωχών Αμερικανών είναι ο λόγος που παλεύουμε για μία κυβέρνηση και μία οικονομία που να λειτουργεί για όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο για τον Τζεφ Μπέζος, τον Μπιλ Γκέιτς, και τον Γουόρεν Μπάφετ».Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo