Κειμενα

Κείμενα

Eric Zuesse: Οι ΗΠΑ μεταβαίνουν στην Ουκρανία για να ξεκινήσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Eric Zuesse: Οι ΗΠΑ μεταβαίνουν στην Ουκρανία για να ξεκινήσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Τα δύο πολεμικά πλοία που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δώρισε στην Ουκρανία -σαν να ήταν μέλος του ΝΑΤΟ- στις 27 Σεπτεμβρίου για χρήση ενάντια στη Ρωσία, αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μεταβαίνουν στην Ουκρανία, ως τοπική περιοχή, για να ξεκινήσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τον αμερικανό ερευνητή ιστορικό, Eric Zuesse.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο «Strategic Culture Foundation», ο Zuesse εξηγεί για ποιο λόγο η Συρία δεν είναι πλέον η προτιμώμενη επιλογή της αμερικανικής συμμαχίας, ως τόπος για να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, και αναλύει τις γεωπολιτικές συμμαχίες που δημιουργούνται μεταξύ των δύο κυρίαρχων δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλούσε δημοσίως τη Συρία, το Ιράν και τη Ρωσία ότι αν εξόντωσαν τους τζιχαντιστές στη μόνη παραμένουσα ελεγχόμενή τους επαρχία, Ιντλίμπ, τότε οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μία πλήρη εισβολή κατά της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας στη Συρία. Είτε οι ΗΠΑ είτε η Ρωσία, γρήγορα θα κλιμακώσουν σε πυρηνικό πόλεμο έτσι ώστε να μην χάσουν στη Συρία – αυτό θα ήταν η αρχή του συμβατικού πολέμου για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», επισημαίνει ο Zuesse.

«Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας (Πούτιν, Ροχανί, Ερντογάν και Άσαντ) συμφώνησαν σε δύο συναντήσεις (στις 7 και 17 Σεπτεμβρίου) να μεταφέρουν τον έλεγχο της μοναδικής παραμένουσας ελεγχόμενης από τους τζιχαντιστές επαρχίας, Ιντλίμπ, στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η ενέργεια αυτή, εμποδίζει αποτελεσματικά τη συμμαχία των ΗΠΑ να πάει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, εάν η συμμαχία της Ρωσίας (η οποία περιλαμβάνει τη Συρία) εξαλείψει όλες τις τζιχαντιστικές ομάδες -υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα- που βρίσκονται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ» σημειώνει ο Suesse, για να προσθέσει πως «για τις ΗΠΑ, το να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, θα υπήρχε και ο πόλεμος να πολεμήσουν εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας».

Παρακάτω, ο ερευνητής ιστορικός τονίζει πως οι ΗΠΑ, που εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές ώστε να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας, προσπαθούν βάσει σχεδίου από το 1949 να την αντικαταστήσουν με μία κυβέρνηση που έχει επιλεγεί από την οικογένεια Saud που κατέχει τη Σαουδική Αραβία, αλλά το σχέδιο αυτό έχει τεθεί σε αναμονή (αν δεν έχει εμποδιστεί εντελώς), λόγω της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν-Συρίας. Όπως ανέφερα στις 25 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία ελέγχει τώρα τους τζιχάντες της Συρίας. Πλέον η Τουρκία, υπογραμμίζει, «είναι ισορροπημένη στην άκρη του μαχαιριού, ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (που εκπροσωπούν την οικογένεια Saud), και τη Ρωσία και των συμμάχων της (που αντιπροσωπεύουν τη συμμαχία κατά του Saud).

Στη συνέχεια ο Zuesse, παραθέτει το πραξικόπημα Ομπάμα εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας, Γιανουκόβιτς, τον οποίο αντικατέστησε από ένα νεοναζιστικό-φασιστικό καθεστώς, υποστηρίζει πως μολονότι ο κομμουνισμός στη Ρωσία κατέρρευσε, η αριστοκρατία των ΗΠΑ δεν έπαψε ποτέ να επιδιώκει την κατάκτηση της Ρωσίας συνεχίζοντας κρυφά τον Ψυχρό Πόλεμο, και ακόμη εκτιμά πως οι νεοναζί της Ουκρανίας είναι τώρα η κύρια ελπίδα των ΗΠΑ και της βρετανικής αριστοκρατίας ώστε να πετύχουν μία παγκόσμια κυριαρχία με τους συμμάχους τους. 

Υπάρχει η στρατιωτική επιλογή, την οποία δεν θα προτιμούσα, και υπάρχει η οικονομική επιλογή. Η οικονομική επιλογή για το Ιράν και τη Ρωσία είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η μόχλευση και η αντικατάσταση των καυσίμων. Ryan Zinke, γραμματέας Εσωτερικών του Τραμπ, 28/9/2018 (σχετικά με το ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας)

Επιπλέον, ο Zuesse σημειώνει ότι τα δύο πολεμικά πλοία που οι ΗΠΑ δώρισαν στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε έναν τέτοιο αποκλεισμό. Εναλλακτικά, η επανένταξη της Ουκρανίας στο Ντονμπάς (το νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που «έσπασε» από την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα Ομπάμα) θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία του Τραμπ να «βοηθήσει έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ» και να κατακλύσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν συμβατικό πόλεμο στο Ντονμπάς. «Ο αποκλεισμός ή η επαν-εισβολή του Ντονμπάς θα έχει ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπληρώνει.

Τέλος, ο ερευνητής ιστορικός καταλήγει πως «εάν ο αμερικανικός λαός δεν μπορεί να ανατρέψει πρώτα το αμερικανικό καθεστώς και να εδραιώσει μία αυθεντική δημοκρατία, τότε φαίνεται πιθανό να οδηγηθεί στον Παγκόσμιο Πόλεμο, σε αποτέλεσμα πολύ χειρότερο για το σύνολο του κόσμου από μία ανατροπή της κυβέρνησης που όλος ο κόσμος θεωρεί να είναι μακράν η πιο επικίνδυνη στη Γη».

Πληροφορίες από: guernica.eu
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo