Κειμενα

Κείμενα

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο του Ν. Χατζηνικολάου

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018


Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να αντιδράσουν οι δημοσιογράφοι στο συγκρότημα του Real Group. Τόσο στο ραδιόφωνο του Real FM όσο και στην εφημερίδα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 16 Νοεμβρίου με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων, τα οποία ανέρχονται πλέον σε πολλά μηνιάτικα.

Το συγκρότημα του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), έχει κάνει αίτημα να ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι εργαζόμενοι με έκπληξη έλαβαν ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία αναφορικά με το πόσα χρήματα έχει δηλώσει ο εργοδότης ότι τους χρωστάει και πώς θα τους αποπληρώσει!

Οι ίδιοι βέβαια δεν ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας και το μόνο που μαθαίνουν είναι πως ορισμένοι πληρώνονται ενώ άλλοι όχι, κάποιοι λαμβάνουν περισσότερα έναντι άλλων κλπ. Η μη πληρωμή μισθών στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο των Ν. Χατζηνικολάου - Α. Κουρή, ξεπερνά πλέον τους επτά-οκτώ μήνες και οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όρια τους.

Υπάρχουν προβλήματα με εφορία και ΦΠΑ για όσους αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και είναι γνωστό πως στο συγκρότημα του Ν. Χατζηνικολάου, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι είναι περισσότεροι από ότι οι έχοντες σύμβαση εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο ζητάνε και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Πληροφορίες από: mediatvnews.gr


Διαβάστε ακόμη στο «Non Paper»: Κείμενο – καταγγελία των εργαζομένων του Real Group στον Νίκο Χατζηνικολάου

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo