Κειμενα

Κείμενα

Πρωτοβουλία του Ν. Κακλαμάνη ή ιδέα της Ε. Ζαρούλια να εφαρμοστεί η ενός λεπτού σιγή στη Βουλή;

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018


Πριν δύο ημέρες, ο προεδρεύων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου, Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλοντας να το παρουσιάσει ως μία καθαρά δική του πρωτοβουλία. Όμως, όπως τελικά αποδείχθηκε, η πρωτοβουλία του Ν. Κακλαμάνη δεν ήταν παρά ιδέα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα της βουλευτού, Ελένης Ζαρούλια.

Ειδικότερα, στις 29 Οκτωβρίου, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε πάρει το λόγο ζητώντας από τον τότε προεδρεύοντα της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Απαντώντας στην πρόταση της Ε. Ζαρούλια, ο κ. Κρεμαστινός είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει καμία αντίρρηση αλλά δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, πρέπει δηλαδή να υπάρχει απόφαση της διάσκεψης των προέδρων».

Έτσι, ο Νικήτας Κακλαμάνης βρήκε την ευκαιρία να σπρώξει την ακροδεξιά ατζέντα του κόμματός του και να συρθεί πίσω από την πρόταση-έμπνευση της βουλευτού και συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η πρόταση της Ε. Ζαρούλια, έτσι όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (29/10/2018)

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε και στο ερευνητικό-πολιτικό ιστολόγιο «XYZ Contagion», η κίνηση Κακλαμάνη δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Ήδη από τη δεκαετία του '90, ο κ. Κακλαμάνης εξέφραζε σκληρές αλυτρωτικές θέσεις για τη μειονότητα των Ελλήνων στο νότιο κομμάτι της σημερινής Αλβανίας, όντας βουλευτής του κόμματος της «Πολιτικής Άνοιξης» του Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν εκείνος που είχε μιλήσει για προσάρτηση εδαφών, αλλαγή συνόρων, σκληρή στάση απέναντι στη γειτονική χώρα, εκδίωξη όλων των μεταναστών κ.α. εκφράζοντας την «εθνοπατριωτική» πτέρυγα του κόμματος.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μαζί τον αρχηγό της ΠΟ.ΛΑΝ., Αντώνη Σαμαρά (23/6/1999)

Επίσης, ο Ν. Κακλαμάνης έστρωσε κι εκείνος με τον τρόπο του το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, όταν στις δημοτικές εκλογές του 2010 «τα είχε βρει» με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ώστε εκείνος να μην κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο από το κόμμα του. Ήταν τότε, που ο «Φύρερ» της Χ.Α., έλαβε 5,29% και μπήκε για πρώτη φορά σε δημοκρατικά όργανα.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης είναι εκείνος ο οποίος είχε για στέλεχος του Γραφείου Τύπου του στο δήμο Αθηναίων, τον πρώην συντάκτη στον «Αδέσμευτο Τύπο» και αρχισυντάκτη της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός», Γιώργο Φράγκο. Ο Φράγκος, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2009 με την κατηγορία για απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας νιγηριανού μετανάστη.

Πληροφορίες από: XYZ Contagion
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo