Κειμενα

Κείμενα

Ρότζερ Γουότερς: Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα οι Παλαιστίνιοι; Προφανώς όχι!

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018


Στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο ιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Η Παλαιστίνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σήμερα», μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη του συναυλία. Η συζήτηση διοργανώθηκε από την οργάνωση «Coordinacion por Palestina» (Συντονισμός για την Παλαιστίνη) και συγκέντρωσε πλήθος καλλιτεχνών, πολιτικών, ακτιβιστών, φοιτητών αλλά και μέλη διαφόρων ενώσεων.

Στην ομιλία του, ο Γουότερς επέπληξε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου για την αποτυχία τους να στηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων και προέτρεψε τους πολίτες, «τους μόνους που μπορούν να πείσουν τις κυβερνήσεις τους», όπως είπε, να οργανωθούν για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

«Φτάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τους ιθαγενείς της Παλαιστίνης; Προφανώς όχι! Δεν έχουν δικαιώματα και ο υπόλοιπος κόσμος δεν κάνει τίποτα για να αποκαταστήσει αυτή τη φρικτή παρωδία και αποτυχία για παγκόσμια δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο θρύλος των Pink Floyd είπε στο κοινό, πως ο πρώτος του διαπληκτισμός με το Κίνημα «BDS» (Boycott, Divestment, and Sanctions) που μάχεται για τον τερματισμό της καταπίεσης των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, ήταν το 2005 ή 2006, όταν εμφανίστηκε στο Ισραήλ. «Μου είπαν ότι προτιμούσαν να μην παίξω εκεί γιατί η συναυλία θα εξυπηρετούσε το ξέπλυμα της κατοχής», είπε, οπότε και ακύρωσε τη συναυλία του παίζοντας αντ' αυτού σε μία οικουμενική αγροτική κοινότητα.

Μετά τη συναυλία, επισκέφθηκε τα κατοχικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και έγινε μάρτυρας των βασανιστηρίων του λαού της Παλαιστίνης. Από τότε, σημειώνει ο Γουότερς, «δουλεύω για να δώσω στον κόσμο ένα διαφορετικό αφήγημα για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη». Επιπλέον, ο Γουότερς καταδίκασε τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού ως εργαλείο για να ποινικοποιήσουν όσους μποϊκοτάρουν το Ισραήλ.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη προάσπισης του νερού προειδοποιώντας τις εταιρείες να μην ιδιωτικοποιήσουν τη ζωτική αυτή πηγή και κάλεσε τα κοινωνικά κινήματα, ακτιβιστές, και πολίτες να οργανωθούν προκειμένου να αποτρέψουν την άνοδο ακροδεξιών υποψηφίων, όπως ο Μπολσονάρου ή ο Τραμπ.


Πληροφορίες από: telesurenglish.net

Διαβάστε ακόμη στο «Non Paper»: Ρότζερ Γουότερς: «Τους πυροβολούν τα γ@@@@@α πόδια. Μη μου μιλάς για ελευθερία έκφρασης!»

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo