ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018


Την προσχώρησή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην ΕΣΗΕΑ η Σοφία Σακοράφα. Την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρ. υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ως γραμματέας του κόμματος «θα ηγηθεί των ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές και των ευρωψηφοδελτίων στη Γερμανία», τονίζοντας πως η κίνηση αυτή είναι καθαρά συμβολική για να δείξει πως δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ των λαών.

«Το ευρωψηφοδέλτιό μας θα είναι δημοκρατικό και θα επιλεγεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες. Το ΜέΡΑ25 αποφασίζει συλλογικά. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως η παρουσία της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, είμαστε ένα κόμμα που δίνει την ίδια βαρύτητα και στις εθνικές εκλογές», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής ενημέρωσε πως από σήμερα θα στείλει επιστολή στην ευρωομάδα της Αριστεράς να τους ανακοινώσει ότι έχει προσχωρήσει στο ΜέΡΑ25 και το ίδιο θα κάνει και στους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα.


«Πριν από πέντε χρόνια γύρισα όλη την Ελλάδα με το σύνθημα "ψηφίζουμε στην Ελλάδα". Δεσμεύτηκα ότι θα παραμείνω σταθερή και αταλάντευτη στις αρχές μου. Ήταν από τις βασικές αρχές της αλλαγής που ευαγγελιζόμασταν. Όταν μιλούσα με κάθε πολίτη ήξερα πως ό,τι πρότεινα ήταν εφαρμόσιμο και εφικτό. Σε όλη μου την πορεία αναλάμβανα το κόστος των επιλογών μου και θέτω τις θέσεις μου στην κρίση των πολιτών. Αυτό συμβαίνει και σήμερα με το DiEM25. Αυτό που επεσήμανα σε κάθε ευκαιρία στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πως αν η ΕΕ δεν αλλάξει θα διαλυθεί. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την κατάρρευση των αρχών και των αξιών της. Απέναντι στην επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου η απάντηση θα πρέπει να είναι σημερινή, εφικτή, υλοποιήσιμη και υπερεθνική» τόνισε η Σοφία Σακοράφα και συμπλήρωσε:

«Αυτός είναι ο λόγος που είχαμε σημείο σύγκλισης με το ΜέΡΑ25.Ο δεύτερος είναι πως οποιαδήποτε απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε ευαγγελικές ρήσεις ούτε σχέδια που βγαίνουν έτοιμα. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα που παράγεται από αυτούς που συμμετέχουν και που αντέχουν τα όσα αποφασίζουν. Προσπάθησα πάντα στην πολιτική να πείσω τους πολίτες να κάνουμε τα πράγματα μαζί. Υπερηφανεύομαι πως δεν έκανα εκπτώσεις στην πορεία μου. Λάθη σίγουρα έκανα πολλά όπως οποιοσδήποτε. Θα δώσω τον αγώνα για τις ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας προσπαθώντας να πείσω τους πολίτες. Ο τρόπος της λειτουργίας του κόμματος και το απαραβίαστο του σεβασμού στη διαφορετική άποψη είναι επίσης παράγοντας που μας έφερε κοντά. Απεχθάνομαι τον όρο "κομματική πειθαρχία"».

Πληροφορίες από: news247.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo