Κειμενα

Κείμενα

Το CNN απέλυσε σχολιαστή επειδή υπερασπίστηκε την Παλαιστίνη

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018


Τη λύση της σύμβασης με τον συνεργάτη, πολιτικό σχολιαστή και καθηγητή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Temple της Φιλαδέλφεια, Marc Lamont Hill, ανακοίνωσε το CNN έπειτα από ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Η σύμβαση διακόπηκε όταν η φιλοϊσραηλινή οργάνωση «Ένωση Aντι-Δυσφήμισης» (Anti-Defamation League) και άλλες φιλοϊσραηλινές ομάδες κατηγόρησαν τον Hill ότι συνηγορεί υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη την ημέρα της «Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό», ο Hill τόνισε πως «Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε αλληλεγγύη όχι μόνο στα λόγια αλλά να δεσμευτούμε για πολιτική δράση, δράση λαϊκή, τοπική και διεθνή που θα μας δώσει αυτό που απαιτεί η δικαιοσύνη και αυτό είναι μία ελεύθερη Παλαιστίνη "από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα"», ενώ κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να μποϋκοτάρουν το Ισραήλ.

Στην κριτική που του έγινε για την φράση «από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα», φράση που χρησιμοποιεί και η Χαμάς, δήλωσε αργότερα: «Η αναφορά μου στο "από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα" δεν ήταν μία προτροπή για να καταστραφεί οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε. Ήταν μία κλήση για δικαιοσύνη, τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα/Δυτική Όχθη. Η ομιλία μου ήταν ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό ή την βία. Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή ολεμώντας αυτά τα πράγματα. Υποστηρίζω την ελευθερία και την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης».

Οι εξηγήσεις του καθηγητή ωστόσο δεν ήταν αρκετές αφού το CNN τον απέλυσε αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο στενά συνδεδεμένα είναι τα συμφέροντα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης με τα συμφέροντα του «αγαπημένου τους παιδιού», του Ισραήλ, αλλά και με πόση χαρακτηριστική άνεση κατηγορούνται για αντισημιτισμό όσοι αντιδρούν στη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ.


Πληροφορίες από: atexnos.gr, apnews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo