Κειμενα

Κείμενα

Η πιο σημαντική μέρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018


Το ημερολόγιο έγραφε 26 Δεκεμβρίου 1860. Αυτή έμελλε να είναι και η σημαντικότερη ημερομηνία στην ιστορία του ποδοσφαίρου γιατί εκείνη την ημέρα, «γεννήθηκε» το ποδόσφαιρο.


Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα ήταν η Σέφιλντ ΦΚ (Sheffield F.C.) και ιδρύθηκε το 1857 ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1860, ιδρύθηκε η δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα, η Χόλαμ ΦΚ (Hallam F.C.). Την 26η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους έγινε και το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο σωματείων. Το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο αρχαιότερο γήπεδο ποδοσφαίρου, το Sandygate Road, έδρα της Χόλαμ. Το ματς διεξήχθη με τους «Κανόνες του Sheffield», οι οποίοι ήταν οι πρώτοι κανόνες ποδοσφαίρου. Πριν απ' αυτούς, το άθλημα δεν είχε ακόμα βασικούς κανόνες. Καθορίζονταν επί τόπου και από τις δύο ομάδες.

Για την ιστορία, τη νίκη στον μεταξύ τους αγώνα πήρε η Σέφιλντ με σκορ 2-0, και το παιχνίδι αυτό θεωρείται το πρώτο ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.Η Σέφιλντ μάλιστα τιμήθηκε το 2004 και με το βραβείο «FIFA Order of Merit», το οποίο έχει απονεμηθεί σε έναν ακόμα σύλλογο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και σε τεράστιες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο Πελέ, ο Λεβ Γιασίν, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο Φέρεντς Πούσκας, ο Εουσέμπιο και πολλοί άλλοι.

Το Sandygate Road, το αρχαιότερο γήπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Πληροφορίες από: mentality10.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo