Κειμενα

Κείμενα

Μακεδονία ξακουστή του... Αδόλφου η χώρα!

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018


Για άλλη μία φορά στη Θεσσαλονίκη, έκαναν την εμφάνισή τους οι νεοναζί «Μακεδονομάχοι» βεβηλώνοντας την πόλη με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα, ναζιστικούς χαιρετισμούς, λάβαρα και ελληνικές σημαίες.

Η αντισυγκέντρωση διοργανώθηκε από την «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία» με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο «Παλέ ντε Σπορ» και οι αυτοαποκαλούμενοι «Ενωμένοι Μακεδόνες» φώναξαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, του πρωθυπουργού, του κοινοβουλίου αλλά και συνθήματα για τη Μακεδονία και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βεβηλώθηκε για ακόμα μία φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος όπου πάνω σ' αυτό, νεοναζί διαδηλωτές σχημάτισαν με σπρέι μία σβάστικα.


Γύρω από το Λευκό Πύργο, γράφτηκαν ακροδεξιά συνθήματα όπως «Στις Πρέσπες θα γίνει ο τάφος σας» και «Μακεδονία, γη ελληνική», συνοδευόμενα από νεοναζιστικά σύμβολα.


Μέσα σε όλα αυτά, βρέθηκε και ένας διαδηλωτής ο οποίος φορώντας κουκούλα, για να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του, χαιρέτησε ναζιστικά. Ο ίδιος διαδηλωτής χαιρέτησε ξανά με τον ίδιο τρόπο, μαζί με άλλους κουκουλοφόρους «Μακεδονομάχους».Η Αστυνομία προχώρησε σε 49 προσαγωγές πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Πληροφορίες από: tvxs.gr, topontiki.gr
Πηγή εικόνων: seleo.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo