Κειμενα

Κείμενα

«Μακεδονομάχος» αυτοπροδίδεται στην προσπάθειά του να κάνει εθνικιστική προπαγάνδα

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018


Η ξεφτίλα και η κατάντια των «μακεδονομάχων» δεν έχει όρια. Τρανό παράδειγμα, ο πατέρας ενός μαθητή που στην προσπάθειά του να κάνει διαδικτυακή προπαγάνδα κατά όσων αντιδρούν στις εθνικιστικές καταλήψεις και διαδηλώσεις των μαθητών, φώναξε δήθεν ότι «Αναρχικοί επιτίθενται σε μαθητές».

Βέβαια, δίπλα του στεκόταν και μία «συναγωνίστριά» του η οποία τον διόρθωσε λέγοντάς του «Δικοί μας είναι ρε τι λες;», εννοώντας ότι οι επιθέσεις προέρχονταν από εθνικιστικούς κύκλους, με τον «μακεδονομάχο» πατέρα να της απαντά χαρακτηριστικά: «Ξέρω μωρέ ξέρω, εντάξει. Κοίταξε να δεις, ο πόλεμος δεν παίζεται...» και στη συνέχεια να ξεμπροστιάζεται on camera!

Ωστόσο, η συγκεκριμένη γραμμή ότι αντιφασίστες επιτίθενται σε ανήλικα παιδιά, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των συλλαλητηρίων-διαδηλώσεων από εθνικιστικούς κύκλους. Στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νεοναζιστικά στοιχεία έκαψαν την κατάληψη Libertatia, είχε διαδοθεί πάλι ψευδώς η είδηση ότι αντιφασίστες είχαν επιτεθεί σε ανήλικα κορίτσια επειδή κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Προφανώς, οι απανταχού «μακεδονομάχοι» εμπνέονται από τη ρήση του ιδεολογικού τους πατέρα, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο οποίος εξηγώντας τις τεχνικές προπαγάνδας των Ναζί, έλεγε πως «Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται»...


Πληροφορίες από: ellinofreneianet.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo