Κειμενα

Κείμενα

«Προοδευτική Διεθνής» από Βαρουφάκη και Σάντερς

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

«Προοδευτική Διεθνής» από Βαρουφάκη και Σάντερς

Στην ίδρυση ενός διεθνούς προοδευτικού φορέα ενάντια στον αυταρχισμό και την ακροδεξιά, της «Προοδευτικής Διεθνούς», προχώρησαν ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, και ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς.

Έχοντας στο πλευρό τους τη δήμαρχο της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, το μέλος της καναδικής Βουλής των Κοινοτήτων, Νίκι Άστον, και τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο, Τζέφρεϋ Σακς, οι συμμετέχοντες απηύθυναν κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τις οποίες υπογραμμίζουν πως «ερίζουν αυτοκτονικά για την παραμικρή μικροπολιτική διαφορά, διασπώντας τις δυνάμεις τους» την στιγμή που οι Τραμπ, Όρμπαν, Σαλβίνι και Λεπέν μαζί με το κεφάλαιο παραμερίζουν τις διαφορές τους και κινούνται υπερεθνικά.

«Καθώς οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και η πλειοψηφία εργάζεται όλο και περισσότερες ώρες για μισθούς πείνας ανησυχώντας για το μέλλον των παιδιών της, οι φορείς του αυταρχισμού θα εκμεταλλεύονται αυτές τις ανησυχίες, δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης», σημείωσε ο Σάντερς.

Το κάλεσμα για την ίδρυση της Προοδευτικής Διεθνούς:

Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές ακροδεξιές φράξιες απορρίπτουν τους κανόνες της δημοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και των ατομικών δικαιωμάτων. Με την άνοδο του αυταρχισμού, βλέπουμε τη σκόπιμη υποκίνηση του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας απέναντι στο «άλλο». Πρέπει να κατανοήσουμε το πεδίο και τους σκοπούς του υπερσυντηρητικού κινήματος, αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Για να επικρατήσουμε, πρέπει να διατυπώσουμε σαφώς ένα όραμα της κοινής ευημερίας, της προσωπικής ελευθερίας, της οικονομικής δικαιοσύνης και, κυρίως, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας - των βασικών αρχών μιας ζωτικής δημοκρατίας. Η Διεθνής Στρογγυλή Τράπεζα θα είναι μια Πρόσκληση για Δράση για τη δημιουργία της Προοδευτικής Διεθνούς, ενός παγκόσμιου δικτύου ατόμων και οργανισμών που θα αντισταθμίζουν τη δεξιά και θα μεταφέρουν την ισορροπία εξουσίας στους απλούς πολίτες

Η συζήτηση της Στρογγυλής Τραπέζης της Προοδευτικής Διεθνούς στο Βερμόντ

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo