Κειμενα

Κείμενα

Public Issue: Τον Στρατό και την Αστυνομία εμπιστεύονται οι Έλληνες

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

astynomia_stratos

Έντονο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue σχετικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι έλληνες πολίτες απέναντι στους θεσμούς και πώς αυτή μεταβλήθηκε κατά τη δεκαετή περίοδο των μνημονίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην κορυφή της λίστας «εμπιστοσύνης» βρίσκονται ο Στρατός με 89% και η Αστυνομία με 72% ενώ ακολουθούν τα σχολεία με 66%, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο λαός με 62%, και τα πανεπιστήμια με 60%. Πιο κάτω, ακολουθούν η Εκκλησία, το ραδιόφωνο και η Δικαιοσύνη ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι εφημερίδες με 24%, η τηλεόραση με 22%, οι ΜΚΟ με 13% και τα κόμματα με 12%.
Όσον αφορά τις μεγαλύτερες θετικές μεταβολές ως προς την στάση των πολιτών, αυτές παρατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον ΣΕΒ (+7%), την τηλεόραση (+6%) και τη Δικαιοσύνη (+5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν τα σχολεία (-5%), τα κοινωνικά κινήματα (-8%), τα Πανεπιστήμια (-13%) και οι ΜΚΟ (-43%).


Η έρευνα ήταν τηλεφωνική, σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει εκλογικό δικαίωμα.

Πληροφορίες από: ethnos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo