Κειμενα

Κείμενα

Την αποχώρηση των «Κίτρινων Γιλέκων» ζητά η Λεπέν

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018


Με μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η ηγέτης του νεοφασιστικού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός», Μαρίν Λεπέν, επέστρεψε στην παραδοσιακή γραμμή του νόμου και της τάξης καλώντας τα «Κίτρινα Γιλέκα» να αποχωρήσουν από τις περιοχές των επεισοδίων προκειμένου να αφήσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να αντιμετωπίσουν τους «ταραξίες».

Αρχικά, η Λεπέν προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία, ωστόσο στην πορεία αποφάσισε να εναντιωθεί καθώς έβλεπε το κίνημα να αποκτά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να συνδέεται με εργατικές αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις.


Όπως εξηγεί και ο ερευνητής, Γιώργος Βασσάλος, στόχος της Λεπέν ήταν να διχάσει τα «Κίτρινα Γιλέκα» παρουσιάζοντάς τα σαν μία δύναμη που διαφοροποιείται από τις καθημερινές πλέον συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά στη συνέχεια τα κάλεσε να αποχωρήσουν, βλέποντας την «εξεγερσιακή κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει το Παρίσι.

Σε άλλο μήνυμά της, η ακροδεξιά ηγέτης απέδιδε τα επεισόδια στην άκρα αριστερά κατηγορώντας μάλιστα τον Μακρόν ότι δεν κατονομάζει τους «ταραξίες» με την πολιτική του ταυτότητα.


Αν και ακόμα η Λεπέν δεν έχει εγκαταλείψει οριστικά τον προσεταιρισμό των «Κίτρινων Γιλέκων», εντούτοις οι εξελίξεις την αναγκάζουν να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.

Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo