ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Συνήγοροι των αστυνομικών ο Πλεύρης και ο Μαντούβαλος

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018


Την υπεράσπιση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος ανέλαβαν οι δικηγόροι και πολιτευτές με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ, Θάνος Πλεύρης και Πέτρος Μαντούβαλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ), «οι δύο πολιτευτές θα αποτελούν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πριν λίγες ημέρες, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πληρώματος που μετέβησαν στο σημείο της δολοφονίας.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, επιβλήθηκε στον Πέτρο Μαντούβαλο πειθαρχική ποινή παύσης έξι μηνών από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, διότι έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας τη δικηγορική ιδιότητά του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του.

Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος φέρεται να εισέπραξε ποσό 55.000 ευρώ από την πελάτισσα για κληρονομική της υπόθεση, για την οποία τη διαβεβαίωνε πως είναι θέμα 20 ημερών να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα. Ενώ η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, στις αρχές του 2013 δεν είχε σημειωθεί καμία εξέλιξη, με τον δικηγόρο να μην έχει προχωρήσει σε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια, παρότι την καθησύχαζε πως έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης με σκοπό να επιτύχει ευνοϊκή σύνθεση δικαστηρίου. Τότε η γυναίκα ζήτησε πίσω τα χρήματά της, ο δικηγόρος φέρεται να της φέρθηκε απρεπώς, με την ίδια να προσφεύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, με αποτέλεσμα τις πειθαρχικές κυρώσεις που του επιβλήθηκαν.

Επίσης, ο Π. Μαντούβαλος είναι υπόδικος και στη δίκη του «Παραδικαστικού 2» που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με τον πρόεδρο Εφετών, Ιωάννη Ευσταθίου, να προτείνει μόλις τον περασμένο Οκτώβριο την ενοχή του δικηγόρου για δωροδοκία.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo