Κειμενα

Κείμενα

Αθωώθηκαν «λόγω αμφιβολιών» οι χρυσαυγίτες Γερμενής και Ηλιόπουλος για τα επεισόδια στο πανηγύρι της Ραφήνας

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019


«Λόγω αμφιβολιών» αθώωσε το Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους χρυσαυγίτες βουλευτές, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για την επίθεση που πραγματοποίησε τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας στις 7 Σεπτεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως παρά το ότι οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές βρέθηκαν αποδεδειγμένα στο πανηγύρι της Ραφήνας, δεν είναι δεδομένο ότι συμμετείχαν στις βιαιοπραγίες κατά των μικροπωλητών.

«Έχει αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μία πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών», ανέφερε ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της άποψης του και η πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου.

Ωστόσο, σε βίντεο που έχει έρθει στη δημοσιότητα, φαίνεται ο ίδιος ο Ηλιόπουλος να κάνει ελέγχους στους πάγκους, λίγο πριν το τάγμα εφόδου αρχίσει να σπάει τους πάγκους.

Οι χρυσαυγίτες μέσω ανακοίνωσης έχουν ομολογήσει ότι «οι συναγωνιστές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών και απέσυραν με συνοπτικές διαδικασίες τα παράνομα προϊόντα». Ο ίδιος ο Γερμενής είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ότι «οι συγκεκριμένοι πάγκοι δεν είχαν χαρτιά, δεν ήμασταν τρελοί να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το πανηγύρι επειδή έτσι μας ήρθε». Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο όμως δεν περιελήφθη στη δικογραφία.

Σύμφωνα με το JailGoldenDawn, την ιστοσελίδα της πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στην Ευελπίδων, η δίκη για την επίθεση στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013, την ώρα που μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά και ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγός και Ν. Μίχος (πλέον ανήκει στο ΛΑ.Ο.Σ.), που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης – μάλιστα ο Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Μπραβάκος Ευστράτιος, Μπαρέκας Θωμάς, Καλπιτζής Γεώργιος, Σταμπέλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Αγιοβλασίτης Διονύσιος και K.A. για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας. Οι Μπαρέκας, Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Ο Μπαρέκας ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο (κατά την οποία η δίκη αναβλήθηκε), ο κατηγορούμενος Μίχος κινήθηκε απειλητικά και προπηλάκισε τον πολιτικώς ενάγοντα, Παναγιώτη Δριμυλή, και τον δικηγόρο του, Θανάση Καμπαγιάννη, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. 

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo