Κειμενα

Κείμενα

Δολοφονικές επιθέσεις φασιστών σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ (βίντεο και ηχητικό)

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης και ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι (Image: omniatv.com)

Τουλάχιστον τρεις διασταυρωμένες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ προέκυψαν κατά το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του omniatv.com, στις 15:48 επί της οδού Πανεπιστημίου σε συμβολή με Κριεζώτου, μία οργανωμένη ομάδα φασιστών τουλάχιστον 5 ατόμων, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν στο δημοσιογράφο, Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης που εργαζόταν, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο.

Οι φασίστες, αφού αναγνώρισαν το δημοσιογράφο από τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουρούνης, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», άρχισαν να τον χτυπούν με μανία στο πρόσωπο, μην αφήνοντάς τον να αναπνεύσει, λέγοντάς του: «Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε; Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή; Σβήστο τώρα...».

Στην συνέχεια, τον ανάγκασαν να διαγράψει αρχεία από το κινητό του ενώ του κατέστρεψαν και το δημοσιογραφικό του μαγνητόφωνο. Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατάφερε να ανακτήσει από τον κατεστραμμένο του εξοπλισμό, ακούγονται τα όσα του λένε κατά την στιγμή της επίθεσης:Λίγο αργότερα, φασιστική ομάδα, άγνωστο αν πρόκειται για την ίδια, επιτέθηκε στο φωτορεπόρτερ, Κωστή Νταντάμη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και ληστεύοντας τον εξοπλισμό του.


Φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν επίσης και χτύπησαν το φωτορεπόρτερ, Λευτέρη Παρτσάλη.

Η καταγγελία της 'Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:


Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.

Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας.

ΤΟ ΔΣ της ΕΦΕ

Πληροφορίες από: omniatv.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo