Κειμενα

Κείμενα

Εκατό ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων σχεδιάζει ο ακροδεξιός Μπολσονάρου

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου

Τη μείωση του χρέους της Βραζιλίας περίπου κατά 20% κυρίως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, επιδιώκει να πετύχει η νεοεκλεγείσα ακροδεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του υπουργού Δημοσίων Έργων, Γκόμες ντε Φρέιτας, η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί στην ιδιωτικοποίηση ή την κατάργηση περίπου 100 δημοσίων επιχειρήσεων, διότι η λειτουργία τους δεν έχει σήμερα καμία λογική. «Το κλείσιμο αυτών των δημόσιων επιχειρήσεων θα μας βοηθήσει να δώσουμε κονδύλια από τον προϋπολογισμό σε άλλες προτεραιότητες», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπολσονάρου είχε υποσχεθεί μεταξύ άλλων ότι θα κλείσει και τις 138 συνολικά κρατικές επιχειρήσεις. Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες με τις περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Petrobras και η Eletrobras. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η νέα δεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να εκποιήσει μόνο κάποια μέρη από τις περιουσίες των δημόσιων επιχειρήσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Πάουλο Γκέντες, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει δραστικές περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θεωρητικά για να εξοικονομήσει 12.9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις στη φορολογία και οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό θα είναι οι βασικοί πυλώνες της διακυβέρνησης.

Ήδη ο κατώτατος μισθός έχει μειωθεί από τα 1.006 Ρεάλ Βραζιλίας (267 δολάρια), στα 998 Ρεάλ Βραζιλίας (δηλαδή περίπου 257 δολάρια).

Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo