Κειμενα

Κείμενα

Έλληνας από τη Νάουσα ο «Αφρικανός» που συνεπλάκη με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Ο διαδηλωτής, Δημήτρης Ανθρακέας, που συνεπλάκη με τα ΜΑΤ και βαφτίστηκε ως «Αφρικανός» από τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες και ιστολόγια, οι εικόνες ενός μελαμψού άνδρα με την ελληνική σημαία να συγκρούεται με τα ΜΑΤ.

Μία πλειάδα διαδικτυακών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο εικονιζόμενος διαδηλωτής δεν είναι Έλληνας, αλλά αφρικανικής καταγωγής, που δεν πήγε στο συλλαλητήριο για να διαμαρτυρηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά για να δράσει ως «παρακρατικός» και να δημιουργήσει επεισόδια.

Όσον αφορά τα social media, γνωστή σελίδα του ακροδεξιού εθνικιστικού χώρου ανήρτησε αυτή τη φωτογραφία ενώ ανάλογη θέση υιοθέτησε και ο Κυριάκος Βελόπουλος με μήνυμα του στο Twitter.


Ωστόσο, ο εικονιζόμενος διαδηλωτής αποδείχθηκε πως δεν είναι Αφρικανός αλλά Έλληνας, και ονομάζεται Δημήτρης Ανθρακέας με καταγωγή από τη Νάουσα. Μάλιστα, σε σχόλιό του παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο εικονιζόμενος άνδρας, ενώ στο λογαριασμό του στο Facebook είχε αναρτήσει και σχετική εικόνα λίγο μετά τη σύγκρουσή του με τα ΜΑΤ, στην οποία υπάρχουν σχόλια από δύο συγγενικά του πρόσωπα που τον αναγνωρίζουν.

Η φωτογραφία και τα σχόλια από το λογαριασμό του Δημήτρη Ανθρακέα (Πηγή φωτογραφιών: ellinikahoaxes.gr)

Σε επικοινωνία του με την ιστοσελίδα κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων, ellinikahoaxes.gr, επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτός που συνεπλάκη με τους αστυνομικούς στο Σύνταγμα.

Άλλωστε, από δημόσια φωτογραφία στο προφίλ του, διαπιστώνεται η καταπληκτική του ομοιότητα με τον «αφρικανό» -όπως χαρακτηρίστηκε- διαδηλωτή του Συντάγματος.

Φωτογραφίες του Δημήτρη Ανθρακέα που επιβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται για «αφρικανό» διαδηλωτή

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo