Κειμενα

Κείμενα

Στάση πληρωμών για τη γαλλική «L' Humanité»

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Στάση πληρωμών για τη γαλλική «L' Humanité»

Στάση πληρωμών κήρυξε η γαλλική εφημερίδα «L' Humanité», απευθύνοντας έκκληση στους αναγνώστες και τις αναγνώστριές της για «γενική κινητοποίηση» και οικονομική βοήθεια.

«Τη στιγμή που τόσες συζητήσεις γίνονται και τόσες ανησυχίες εκφράζονται για τις "φάμπρικες" των "ψευδών ειδήσεων", το να αφεθεί η Humanité να πεθάνει θα ισοδυναμούσε με εξασθένηση του ποιοτικού Τύπου» στη Γαλλία, τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας, Πατρίκ Λε Ιαρίκ, σε έκκλησή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1904 από τον σοσιαλιστή ηγέτη, Ζαν Ζορές, και από το 1920 έως το 1994 υπήρξε το επίσημο όργανο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), στο οποίο παραμένει πολύ κοντά.

Υπενθυμίζοντας «τη σταθερή στράτευση της Humanité στο πλευρό των εργαζομένων, των λαϊκών κύκλων (...), των στοχαστών που αμφισβητούν το σύστημα, των δημιουργών που προάγουν τον πολιτισμό», ο Πατρίκ Λε Ιαρίκ κάλεσε τους αναγνώστες της σε «μια εξαιρετική κινητοποίηση» μέσω δράσεων όπως συγκεντρώσεις κεφαλαίων, συζητήσεις ή εκδηλώσεις στον δρόμο.

«Εδώ και πολλούς μήνες, δεν έχουμε σταματήσει να κρούουμε τον κώδωνα για τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Humanité. Δεν φεισθήκαμε καμιάς προσπάθειας για να τις ξεπεράσουμε», υπενθύμισε ο επικεφαλής της εφημερίδας.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo