Κειμενα

Κείμενα

Ο Ντι Μάιο κάνει «καψόνια» σε μετανάστες: Είσοδος μόνο στα γυναικόπαιδα και αποβιβασμός στη Μάλτα

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Ο Ντι Μάιο κάνει «καψόνια» σε μετανάστες: Είσοδος μόνο στα γυναικόπαιδα και αποβιβασμός στη Μάλτα

Την είσοδο μόνο στα γυναικόπαιδα που βρίσκονται στα δύο πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Watch και Sea Eye, στην κεντρική Μεσόγειο, αποκλείοντας τους άνδρες μετανάστες, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, όπως είπε, θα πρέπει η Μάλτα να προσφέρει λιμάνι και ακολούθως να προωθήσει στην Ιταλία τις γυναίκες και τα παιδιά.

«Η Μάλτα ας επιτρέψει άμεσα στα ανήλικα και στις γυναίκες να αποβιβαστούν και ας τους στείλει στην Ιταλία, θα τους υποδεχθούμε», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία είναι και πάλι έτοιμη να δώσει ένα μάθημα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη». «Όταν τα ανήλικα και οι γυναίκες θα έχουν αποβιβαστεί, θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ένωσης, και θα τους αναγκάσουμε να σεβαστούν τις ποσοστώσεις που προβλέπονται για κάθε κράτος», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόκειται για αλλαγή στάσης της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία, μέχρι τώρα, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, επέμενε ότι η χώρα δεν επρόκειτο να υποδεχθεί κανέναν από τους μετανάστες που βρίσκονται στα σκάφη των ΜΚΟ.

Ήδη όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ Sea Watch International έπειτα από δύο εβδομάδες «επετράπη η αποβίβαση στο 1/3 των ανθρώπων, ενώ οι άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι στη θάλασσα». «Μας πονάει και μας προκαλεί απίστευτο θυμό. Θα μας λείψουν πολύ και ελπίζουμε σύντομα να λάβει τέλος η οδύσσεια για τους φίλους μας».

Σημειώνεται ότι επί 14 ημέρες βρίσκονται εν πλω 32 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου, στη Μεσόγειο από το πλοίο Sea Watch3. Ομοίως, επί 14 ημέρες περιμένουν μία απόφαση από τους Ευρωπαίους στην αναζήτηση ασφαλούς λιμανιού για την αποβίβαση τους, μαζί με άλλους 17 που βρίσκονται στο σκάφος Sea Eye - δύο πλοία που έχουν αγκυροβολήσει ανοικτά της Μάλτας.

Το πρωί, το παρατεταμένο αδιέξοδο οδήγησε στην απόγνωση έναν από τους συνολικά 32 μετανάστες ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα με πρόθεση να φτάσει κολυμπώντας στη Μάλτα, αλλά περισυλλέχθηκε από μέλη του πληρώματος.


Με πληροφορίες από: topontiki.gr και efsyn.gr
Πηγή βίντεο: Huffpost Italia
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo