ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Ο πρώην ΚΥΠατζής Σάββας Καλεντερίδης τολμά και μιλά για «παρακράτος της Αριστεράς»

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Για «παρακράτος της Αριστεράς» τολμά και μιλά ο πρώην ΚΥΠατζής Σάββας Καλεντερίδης

Είναι κάποιες φορές που η προκλητικότητα και το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια. Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε απειλές από τους διαδηλωτές της αντισυγκέντρωσης, φθάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για «παρακράτος της Αριστεράς»...

Ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος παράλληλα αρθρογραφεί μόνιμα σε διάφορες δεξιές αλλά και ακροδεξιές ιστοσελίδες και εφημερίδες (εφ. «Δημοκρατία»), ξεχνά προφανώς πως ο ίδιος έχει συνδέσει το όνομά του με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και έχει γίνει συνώνυμο της λέξης «παρακράτος» στις πιο σκοτεινές εποχές της Μεταπολίτευσης.

Άλλωστε, δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε στην παγίδευση και παράδοση του κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις κενυατικές αρχές και εν συνεχεία στην Τουρκία.

Είναι ο ίδιος που, ενώ τολμά και μιλά για «παρακράτος της Αριστεράς», έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν υπέρ της Χρυσής Αυγής κάνοντας μάλιστα την ιστοσελίδα της οργάνωσης να «στάζει μέλι» για εκείνον, αλλά και στηρίξει την υποψηφιότητα του ακροδεξιού, Άδωνι Γεωργιάδη, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ με το σύνθημα: «Να σηκώσουμε την υποψηφιότητα του Άδωνι στις πλάτες μας»...

Για τον επίλογο, αφιερώνουμε στον «Μακεδονομάχο» Σ. Καλεντερίδη, ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, «Το τίμημα της φιλίας των λαών. Η συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου»:

Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πολύ καλά η στάση του ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη (ειδικός υπεύθυνος του ΝΑΤΟ, αποσπασμένος στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), ο οποίος, χρησιμοποιώντας κυρίως τη φιλία, διαδραμάτισε τον βασικό ρόλο στην εκτέλεση της συνωμοσίας. Είναι το άτομο που έπαιξε τον επικίνδυνο ρόλο, από τις πρώτες επαφές μαζί μου μέχρι και την παράδοσή μου στους προδότες Κενυάτες.

Με πληροφορίες από: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo