Κειμενα

Κείμενα

Όταν ο Βασίλης Λεβέντης μιλούσε για συμβιβασμό με τα Σκόπια

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Μακεδονική κωλοτούμπα: Όταν ο Βασίλης Λεβέντης μιλούσε για συμβιβασμό με τα Σκόπια

Ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ο Βασίλης Λεβέντης καθώς θέση του κόμματός του είναι πως ο λαός θα ακυρώσει τη Συμφωνία, ακόμα και αν κυρωθεί από τη Βουλή. Ένα παλιό βίντεο από τις εκπομπές του όμως, πριν ακόμα μπει στη Βουλή, φανερώνει την κωλοτούμπα του στο θέμα του Μακεδονικού.

Σε αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωνε ότι πρέπει να βρούμε ένα συμβιβασμό με τα Σκόπια για το όνομα της ΠΓΔΜ, διότι διαφορετικά θα μείνει μόνο Μακεδονία. Συγκεκριμένα, έλεγε:

«Ελπίζω στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων, κανένας να μη θέλει να δώσει το όνομα Μακεδονία. Το θέμα είναι όμως, ότι πρέπει να βαδίσουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, γιατί αλλιώς θα μείνει μόνο Μακεδονία. Ήδη Αμερική, Ρωσία και άλλα 140 κράτη το έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία σκέτο, και ο χρόνος κυλάει υπέρ τους».

Μάλιστα, ανέφερε πως υπάρχουν δύο είδη πολιτικών: «αυτοί που θέλουν να παίρνουν ψήφους και να παριστάνουν τους αρεστούς που μοιραίως γίνονται ακραίοι και λένε "δεν δίνουμε τίποτα", και άλλοι πιο υπεύθυνοι και πιο σοβαροί που αντιλαμβάνονται ότι σε μία μάχη χύνεται αίμα εκατέρωθεν».

Σε ποια κατηγορία πολιτικών άραγε ανήκει σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης;


Πληροφορίες από: papaioannou-j.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo