Κειμενα

Κείμενα

Πολίτες της Ε.Ε. ζητά για το στρατό της η Γερμανία

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019


Δεκάδες χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες σχεδιάζει να στρατολογήσει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας, με το περιοδικό «Spiegel» να αναφέρει ότι τα σχέδια αυτά «συζητούνται πιο πολύ από ποτέ».

Σύμφωνα με την απόρρητη έρευνα του υπουργείου που έφτασε στο περιοδικό, η γερμανίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιθυμεί να στρατολογηθούν κυρίως νέοι Πολωνοί, Ιταλοί και Ρουμάνοι, ενισχύοντας έτσι ποσοτικά το ανθρώπινο δυναμικό του σώματος.

Όπως αναφέρει το «Spiegel», το υπουργείο έχει ήδη «υπολογίσει αυτή την δυνατότητα σε βάθος». Η έρευνα αναφέρει ότι περίπου 255.000 Πολωνοί, 185.000 Ιταλοί και 155.000 Ρουμάνοι ηλικίας 18-40 ετών ζουν στην Γερμανία. Αν τουλάχιστον το 10% αυτών έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον να υπηρετήσουν στον γερμανικό στρατό, οι ένοπλες δυνάμεις θα βρίσκονταν με «περισσότερα από 50.000 πιθανά νέα μέλη». Στο σύνολό της, αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει σχεδόν το μισό όλων των ευρωπαίων πολιτών (εκτός των Γερμανών) που ζουν στη χώρα.

Την «ταχύτερη αποσαφήνιση από τις Βρυξέλλες» ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, δηλώνοντας «έκπληκτος από την εξέλιξη». «Η δυνατότητα εισαγωγής ατόμων από άλλες χώρες στον γερμανικό στρατό χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. δεν θα ήταν μία πρέπουσα συμπεριφορά», σημείωσε ο πολωνός υπουργός. «Δεν θα ήταν καθόλου σωστό, αν η Γερμανία ήθελε να εισάγει μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση χωρίς την προηγούμενη συζήτηση με την Πολωνία. Φυσικά η Γερμανία έχει πολλά να προσφέρει στους εργάτες και πιθανόν και στους στρατιώτες».

Αντίστοιχες ανησυχίες υπάρχουν και στη Βουλγαρία, στην Ιταλία, στην Ρουμανία αλλά και στην Ελλάδα. Σε συζητήσεις με μέλη του γερμανικού στρατού, για παράδειγμα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ξεκαθάρισε ότι το 20% των θέσεων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να καλυφθούν καθώς το προσωπικό είναι ανεπαρκές. Αν η Γερμανία τώρα προχωρήσει στην ρύθμιση και προσφέρει θέσεις στον στρατό με σημαντικά πιο υψηλούς μισθούς, αυτό θα οδηγήσει σε «καταστροφικές συνέπειες».

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να αυξήσει τις ένοπλες δυνάμεις του με ξένους μισθοφόρους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα σχέδια της γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, για δημιουργία ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού», κάτι που αποδέχονται τόσο η γερμανική Αριστερά όσο και οι Πράσινοι.

Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo