Κειμενα

Κείμενα

Βουλγαρία 2019: Η φωτογραφία της ντροπής που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Βουλγαρία 2019: Η φωτογραφία της ντροπής που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Όχι, η φωτογραφία δεν είναι από τη Γερμανία του Μεσοπολέμου, ούτε γίνονται γυρίσματα κάποιας κινηματογραφικής ταινίας. Δεν είναι τραβηγμένη καν στην Ουκρανία του σήμερα, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Είναι πραγματική και είναι από τη Βουλγαρία του 2019...

Η φωτογραφία αυτή που κάνει το γύρο του διαδικτύου, έχει τραβηχτεί στο κέντρο της Σόφιας από τη γιορτή των νεοναζί της Βουλγαρίας, οι οποίοι γιορτάζουν τη μνήμη ενός βούλγαρου ναζιστή.

Από το 2003, οι βούλγαροι ναζί πραγματοποιούν ετησίως τέτοια εποχή μία πορεία στη μνήμη του ναζιστή υπουργού Πολέμου επί τσαρικής Βουλγαρίας, Hristo Lukov, ενός συνεργάτη των ναζί την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά των Βούλγαρων Εβραίων, και εκτελέστηκε από τον βουλγαρικό επαναστατικό στρατό το 1943.

Την κατάπτυστη αυτή εκδήλωση που αναβιώνει το Γ' Ράιχ, οι νεοναζί της Βουλγαρίας την ονομάζουν «Lukov March».

Από την άλλη, το επίσημο κράτος και η δημοτική αρχή της Σόφιας το μόνο που έκαναν ήταν να εκδώσουν μία χλιαρή ανακοίνωση, στην οποία καταδίκαζαν τα φαινόμενα αυτά.

Οι απανταχού νεοναζί φαίνεται πως δεν πήραν το μάθημά τους το 1945 και εξακολουθούν να αναπολούν εποχές, όπου η ιστορία βάφτηκε κόκκινη. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Όμως οι λαοί θα είναι πάλι εκεί για να τους το θυμίζουν. Ξανά και ξανά.

Με πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo