Αποψεις

απόψεις

Άδωνις και Πρώτο Θέμα «βάφτισαν» τους μ.ο. ελληνικών δημοσκοπικών εταιρειών ως «έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου»

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Άδωνις και Πρώτο Θέμα «βάφτισαν» τους μ.ο. ελληνικών δημοσκοπικών εταιρειών ως «έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου»

Μία ακόμα ψευδής είδηση την οποία αναπαρήγε το «Πρώτο Θέμα» και εν συνεχεία επκαλέστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καταρρίφθηκε με πάταγο.

Σύμφωνα με το ψευδές δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου «βλέπει» πολύ ψηλά τη ΝΔ, εντός του στόχου της αυτοδυναμίας και συγκεκριμένα στο 39,2%. Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ μακριά, στο 25%, ενώ η βασική πρόβλεψη λέει για πεντακομματική βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να διατηρούν ισχυρές ελπίδες υπέρβασης του ορίου 3%.

Όπως ήταν φυσικό, την είδηση αναδημοσίευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρτώντας τον τίτλο του άρθρου ως δικό του σχόλιο για να χειραγωγήσει πιο εύκολα την κοινή γνώμη.

«Αυτοδυναμία ΝΔ με μεγάλη διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» έρευνα του ευρωκοινοβουλίου» (Πηγή φωτογραφίας: Documento)

Βεβαίως, τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει στην πραγματικότητα καθώς το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει κάνει απολύτως καμία έρευνα. Στην ουσία πρόκεται για μία έκθεσή του, στην οποία απλά αναδημοσιεύει το μέσο όρο από εθνικά γκάλοπ συγκεκριμένων εταιρειών ως ενημέρωση και μόνον, χωρίς να παίρνει καμία απολύτως θέση επί της εγκυρότητας αυτών των γκάλοπ.

Οι δημοσκοπήσεις που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση, είναι αυτή της Marc (21/1/2019) για το Πρώτο Θέμα, της Opinion Poll (16/1/2019) (Βαρόμετρο της εταιρείας) και της Pulse RC (20/12/2018) για τον ΣΚΑΪ.

Όσο για το πόσο έγκυρες ήταν αυτές οι δημοσκοπήσεις κατά το παρελθόν, αυτό το έχει κρίνει η ιστορία...

Πληροφορίες από: koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo