Κειμενα

Κείμενα

Μαθήματα ιστορικού αναθεωρητισμού από την «Athens Voice»: Ο Στάλιν ευθύνεται για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Μαθήματα ιστορικού αναθεωρητισμού από την «Athens Voice»: Ο Στάλιν ευθύνεται για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Τι κι αν αρκετοί ιστορικοί έχουν παραδεχθεί ότι οι διώξεις γνωστών Σοβιετικών εβραϊκής καταγωγής από τον Στάλιν στηρίζονταν καθαρά σε πολιτικούς λόγους και όχι σε φυλετικά κίνητρα, τι κι αν κάποιοι δεν κατηγορούν τον Στάλιν για συνέργεια με τον Χίτλερ στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων εξαιτίας του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, η «Athens Voice» φροντίζει να μας κάνει μαθήματα... ιστορίας.

 Σε άρθρο του στην free press εφημερίδα με τίτλο «Η ξεχασμένη συνενοχή του μαρξισμού στο Ολοκαύτωμα», ο Κωνσταντίνος Λεντάκης, πρώην ειδικός σύμβουλος των υπουργών Αβραμόπουλου και Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2014, βρίσκει τον πραγματικό ένοχο της εβραϊκής εξόντωσης όχι στη ναζιστική απάνθρωπη κοσμοθεωρία αλλά στον «σοβιετικό επεκτατισμό». Γράφει μεταξύ άλλων ο Κώστας Λεντάκης:

Η Σοβιετική επεκτατικότητα εις βάρος των γειτόνων της δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες, που θα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο οι Εθνικοσοσιαλιστές, για να διαπράξουν το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα από την επομένη της Γερμανικής εισβολής στην ΕΣΣΔ, τον Ιούνιο του 1941

Μολονότι δηλαδή το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε την επομένη της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, όταν Ναζιστική Γερμανία και ΕΣΣΔ βρίσκονταν ήδη σε πόλεμο, τους Εβραίους όμως, κατά τον συγγραφέα, τους εξόντωσε ο... Στάλιν. Ο Κ. Λεντάκης συνεχίζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό γράφοντας:

Η στοχοποίηση της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας των Εβραϊκών κοινοτήτων (σ.σ. της Ανατολικής Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών) από τους Σοβιετικούς, κατέστησε αδύνατη την οργάνωση αντίστασης κατά των Γερμανών από τις Εβραϊκές κοινότητες, όταν εκείνοι εισέβαλαν με τη σειρά τους το 1941. Μιλάμε για τέτοια στοχοποίηση, που οι εβραϊκές κοινότητες, ειδικότερα της Πολωνίας, θεωρούνταν οι καλύτεροι συνεργάτες των Σοβιετικών, κάτι που τους έθετε και στο στόχαστρο των ντόπιων αντισημιτών και εθνικιστών, που περίμεναν τους Γερμανούς για τη ρεβάνς, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, οι συνεργάτες των Ες – Ες, που τιμούνται σήμερα σε όλη τη Βαλτική (ακόμα και από το ΝΑΤΟ, βλέπε το ντοκιμαντέρ για τους Forest Brothers), ήταν ένθερμοι οπαδοί της... Σοβιετικής Ένωσης. Και το ανιστόρητο παραλήρημα συνεχίζεται:

Οι Σοβιετικές εθνικοποιήσεις των Εβραϊκών επιχειρήσεων και κτημάτων και οι εκτοπισμοί των Εβραϊκών οικογενειών στο Καζακστάν και στα γκούλαγκ, δημιούργησαν οικονομικά κίνητρα, ώστε να πάρουν μέρος στο Ολοκαύτωμα οι Σοβιετικοί πολίτες. Μετά την εισβολή των Γερμανών αυτές οι περιουσίες αναδιανεμήθηκαν στους ντόπιους, οι οποίοι πλέον είχαν οικονομικό συμφέρον να συνεργασθούν με τους Γερμανούς για να σιγουρευτούν, ότι οι αρχικοί Εβραίοι ιδιοκτήτες τους δε θα επιβίωναν για να τις πάρουν πίσω.

Βέβαια, αφού οι Σοβιετικοί ήταν τόσο φιλικά διακείμενοι προς την εβραϊκή εξόντωση, γιατί δεν το έκαναν κατευθείαν αλλά περίμεναν τους Γερμανούς να έρθουν και να τους σκοτώσουν. Ο αρθρογράφος αφήνει το καλύτερο κομμάτι για το τέλος:


Σήμερα, η συμμαχία της αριστεράς με ισλαμιστές εις βάρος των φιλελεύθερων και των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων σε δυτικές δημοκρατίες, όπως των Βρετανών Εργατικών και των Αμερικανών Δημοκρατικών με τους Παλαιστίνιους, δημιουργεί μια δυναμική που θέτει εκ νέου σε κίνδυνο τους Εβραίους κατοίκους της Δύσης και στοχοποιεί το Ισραήλ.

Ο συγγραφέας του άρθρου, που προφανώς θεωρεί ότι με το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, οι κομμουνιστές και οι Ναζί είναι το ίδιο μαγαζί, ξεχνά ότι αυτό δεν ήταν παρά μία κίνηση σκοπιμότητας και συμφερόντων και από τις δύο πλευρές: από τη μία ο Χίτλερ ήθελε να αποτρέψει μία πιθανή αντίσταση των Σοβιετικών στην επέλασή τους στην Ανατολική Ευρώπη, αφού όμως αντιμετώπιζαν πρώτα τη Δυτική Ευρώπη, και από την άλλη ο Στάλιν ήθελε να ξαναχτίσει τον Κόκκινο Στρατό και να καταστήσει ξανά μαχητικό, κατί που τελικά το κατάφερε.

Τέτοιον ιστορικό αναθεωρητισμό πάντως, θα τον ζήλευαν ο Μαραντζίδης με τον Καλύβα...

Με πληροφορίες από: katiousa.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo