ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Ο Βελόπουλος, η CIA και η ψευδής είδηση περί σχεδίου διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας από το 1977

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βελόπουλος, η CIA και η ψευδής είδηση περί σχεδίου διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας από το 1977

Ακόμα μία ψευδής είδηση από τον «βασιλιά» των fake news, Κυριάκο Βελόπουλο, καταρρίφθηκε με πάταγο.

Αυτή τη φορά, ο γνωστός τηλεπωλητής-δημοσιογράφος και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», δημοσίευσε σε πρόσφατη εκπομπή του δήθεν μυστικό έγγραφο της CIA και της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που φέρεται να συντάχθηκε στο Μόναχο το 1977, και το οποίο «αποκάλυπτε» σχέδιο διαμελισμού της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας την ίδια χρονιά.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα αφού το έγγραφο αυτό είναι πλαστό. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά από κάποιον χρήστη του Twitter στις 28 Αυγούστου 2017 και απουσιάζουν απ' αυτό όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός γνήσιου εγγράφου όπως ημερομηνία, αριθμός εγγράφου ή πρωτοκόλλου, συντάκτης, παραλήπτης, αρίθμηση σελίδας κλπ.

Το έγγραφο περιέχει τον χαρακτηρισμό «CONFIDENTIAL» («ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ»), τυπωμένο με γραμματοσειρά «Stencil», κάτι που σημαίνει πως ένα τόσο σημαντικό έγγραφο αποκλείεται να έχει μικρότερο βαθμό ασφαλείας από «TOP SECRET», δηλαδή «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ». Ακόμη, το έγγραφο, το οποίο ο Κ. Βελόπουλος -όπως λέει- «μας το τρίβει στη μούρη», δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο, καθώς είναι μόνο μία φωτογραφία.

Το έγγραφο-φωτογραφία που φέρεται να αποκαλύπτει το σχέδιο διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας από το 1977 (Πηγή φωτογραφίας: ellinikahoaxes.gr)

Τέλος, ο Κ. Βελόπουλος προσθέτει ότι το εν λόγω έγγραφο το δημοσίευσε και η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», μόνο που στην πραγματικότητα το δημοσίευσε μία σερβική ιστοσελίδα με το όνομα «Telegraf», βασιζόμενη στο αρχικό tweet του χρήστη του Twitter. χωρίς την κατάληξη «ph».

Μπορεί όμως ο Κ.Βελόπουλος να κάνει πολιτική λέγοντας ψέματα; Το βίντεο δημοσιεύθηκε στα «ellinikahoaxes.gr».Με πληροφορίες από: ellinikahoaxes.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo