Κειμενα

Κείμενα

«Εδώ είναι οι οδοντόπαστες που το CNN είπε ότι δεν υπάρχουν» – Ο Μαξ Μπλούμενθαλ αποδομεί τη δυτική προπαγάνδα για τη Βενεζουέλα

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

«Εδώ είναι οι οδοντόπαστες που το CNN είπε ότι δεν υπάρχουν»: Ο Μαξ Μπλούμενταλ αποδομεί τη δυτική προπαγάνδα για τη Βενεζουέλα

Ο βραβευμένος αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και blogger, Μαξ Μπλούμενταλ, ταξίδεψε ως τη Βενεζουέλα και πήγε στις αγορές και τα σουπερμάρκετ της χώρας για να επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι, εάν πράγματι το CNN και τα υπόλοιπα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ λένε την αλήθεια για την έλλειψη βασικών αγαθών που «δεν είναι διαθέσιμα ή προσβάσιμα στους Βενεζουελάνους εξαιτίας του καθεστώτος στο οποίο ζουν».

Εκείνο που διαπίστωσε ο Μπλούμενταλ, το περιέγραψε με την εξής χαρακτηριστική φράση:

Πίσω μου, μπορείτε να δείτε τις οδοντόπαστες που το CNN είπε ότι δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα.

Ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε αρκετές αγορές μέσα αλλά και έξω από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, και είδε εκατοντάδες ανθρώπους να ψωνίζουν βασικά αγαθά. Στο πιο πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε, έδειξε ότι πολλά από τα προϊόντα που τα δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν, μπορεί να τα βρει κανείς εύκολα σε μία τοπική αγορά σε αρκετά προσιτές τιμές «κάτω από την αγοραία αξία», προβάλλοντας παράλληλα ντόπιους να φεύγουν με γεμάτες σακούλες ψωμί, κρέας και κοτόπουλο, ζυμαρικά, αποξηραμένα ψάρια, διάφορα λαχανικά, ακόμα και χειροποίητα σαπούνια.

Κάποιοι από τους απλούς πολίτες δηλώνουν πως δεν έχουν ανάγκη την «ανθρωπιστική βοήθεια» των Αμερικανών. «Δεν θέλουμε πόλεμο. Ούτε θέλουμε τους ξένους να φέρουν τον πόλεμο εδώ. Να πείτε στις ειδήσεις ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα. Αυτό που θέλουμε είναι οι ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό που μας έχουν θέσει εδώ και χρόνια στη Βενεζουέλα. Είμαστε ελεύθεροι. Ζούμε ειρηνικά». Άλλοι, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.


Σε προηγούμενό του βίντεο, ο δημοσιογράφος είχε επισκεφθεί ένα σουπερμάρκετ στο Καράκας όπου επίσης τα ράφια δεν ήταν άδεια αλλά γεμάτα από βασικά προϊόντα και αγαθά. «Όσοι μισούν τον Μαδούρο και όλη την ιδέα του Τσαβισμού, είναι συνήθως πολύ πιο πλούσιοι άνθρωποι που δεν χρειάζονται καθόλου την ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτοί είναι που την ζητάνε για να προκαλέσουν σκόπιμα την επέμβαση», λέει ο Μπλούμενταλ.

Επίσης, αναφέρει ότι πολλοί φτωχοί πιστεύουν ότι η κρίση οφείλεται στις αμερικανικές κυρώσεις, τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και την απουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων που η Ουάσινγκτον εμποδίζει να εισέλθουν ή να επιστρέψουν στην οικονομία της χώρας τους, ενώ τονίζει πως «οι φτωχοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση, ενώ εκείνοι που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, κερδοσκοπούν αισχρά από την κρίση».

«Το βασικό πρόβλημα εδώ είναι η κερδοσκοπία», συμπληρώνει αφού «οι τιμές πολλών προϊόντων επλήγησαν από τον πληθωρισμό που προκάλεσε η πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι κυρώσεις των ΗΠΑ».


Με πληροφορίες από: rt.comkatiousa.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo