Κειμενα

Κείμενα

Γιος Χριστόδουλου Καραθανάση: «Ούτε ο πατέρας μου ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω φαν της Χρυσής Αυγής»

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Γιος Χριστόδουλου Καραθανάση: «Ούτε ο πατέρας μου ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω φαν της Χρυσής Αυγής»

Σε μία παλαιότερή του συνέντευξη ο γιος του πιλότου, Χριστόδουλου Καραθανάση, που έχασε τη ζωή του στο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα Ίμια το 1996, μιλούσε μεταξύ άλλων και για την προσπάθεια καπήλευσης του νεκρού πιλότου από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2016 στο news247.gr, ο Ιωάννης Καραθανάσης, αποκήρυσσε όχι μόνο την προσπάθεια πολιτικών ομάδων να οικειοποιηθούν τη μνήμη του πατέρα του, αλλά και να πιέσουν τον ίδιο να πάρει θέση υπέρ των απόψεων της Χ.Α.

«Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Άρα για ένα παιδί με έναν πατέρα νεκρό σε περίοδο οριακά πριν από τον πόλεμο το βάρος και η ευθύνη είναι τεράστια. Και όταν λέω ευθύνη, εννοώ το πώς θα διαχειριστώ εκτός των άλλων όλη αυτή την υπερπροβολή που έχει γίνει και την οποία εκμεταλλεύτηκαν διάφορες ομάδες. Και αναφέρομαι σε πολιτικές ομάδες οι οποίες είτε έλεγαν τρομερά αρνητικά για τον πατέρα μου, αμαυρώνοντας τον άνθρωπο Χριστόδουλο Καραθανάση είτε ισοπεδώνοντας την αξία του ως αξιωματικό. Ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους γνωστούς μου ακραίων οργανώσεων οι οποίοι μου μίλαγαν απαξιωτικά επειδή δεν τους υποστηρίζω.

Μου έλεγαν πως για να διαιωνιστεί η μνήμη του πατέρα μου θα έπρεπε να ανήκω στον χώρο τους και να ακολουθώ την δική τους πολιτική άποψη, με την οποία δεν είμαι σύμφωνος. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής.

Και από την άλλη πλευρά ένιωθα την πίεση της κοινωνίας, επειδή τολμάμε να έχουμε στο σπίτι μας την ελληνική σημαία. Μέχρι και φασίστα με έχουν αποκαλέσει μόνο και μόνο για την σημαία που κυματίζει στο μπαλκόνι μας.

Πληροφορίες από: koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo