Κειμενα

Κείμενα

Μαδούρο: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν»

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Μαδούρο: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν»

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν. Είμαι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας». Αυτά δήλωσε, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της εκβιαστικής απειλής από την Ε.Ε. να προκηρύξει προεδρικές εκλογές ο Νικολάς Μαδούρο. Διαφορετικά, οι χώρες της Ε.Ε. θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, είπε ο βενεζουελάνος πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο «La Sexta». «Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους», σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της Ε.Ε., μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Στη συνέντευξή του στo «La Sexta», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Μαδούρο ανέφερε ότι «απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε να μην επεμβαίνει κανείς στις εσωτερικές υποθέσεις» και συμπλήρωσε πως «Προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη».

Πληροφορίες από: imerodromos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo