Κειμενα

Κείμενα

«Μπέρνι, πλάκα μου κάνεις;» – Ο Ρότζερ Γουότερς επιτίθεται στον Σάντερς για τη Βενεζουέλα

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

«Μπέρνι, πλάκα μου κάνεις;» – Ο Ρότζερ Γουότερς επιτίθεται στον Σάντερς για τη Βενεζουέλα

Σκληρή κριτική εναντίον του ανεξάρτητου σοσιαλιστή γερουσιαστή και υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, άσκησε ο ακτιβιστής και μέλος των θρυλικών «Pink Floyd», Ρότζερ Γουότερς.

Ο Γουότερς, ο οποίος έχει προβεί σε πλήθος τοποθετήσεων σχετικά με το ζήτημα της Βενεζουέλας, σχολίασε καυστικά ένα tweet του Σάντερς, κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ότι αποδέχεται το αφήγημα Τραμπ για «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει και «τέλειο ανδρείκελο για το 1%» (σ.σ. των ισχυρών των ΗΠΑ).

«Μπέρνι, πλάκα μου κάνεις; Αν αποδέχεσαι τη γραμμή των Τραμπ, Μπόλτον, Άμπραμς, Ρούμπιο περί «ανθρωπιστικής παρέμβασης» και συνεργείς στην καταστροφή της Βενεζουέλας, δεν μπορείς να είσαι αξιόπιστος υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ. Ή μάλλον μπορείς. Μπορείς να είσαι το τέλειο ανδρείκελο για το 1%», δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γουότερς.


Πριν την επίθεση του «θρύλου» των Pink Floyd στον Μπέρνι Σάντερς, είχε προηγηθεί ένα tweet του ανεξάρτητου γερουσιαστή στο οποίο επιδοκίμαζε την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και καλούσε την κυβέρνηση Μαδούρο να περιορίσει τη βία εναντίον των διαδηλωτών.

«Ο λαός της Βενεζουέλας περνά μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση Μαδούρο πρέπει να βάλει μπροστά τις ανάγκες του λαού της, να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη χώρα και να περιορίσει τη βία ενάντια στους διαδηλωτές», ανέφερε ο Σάντερς.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο των προηγούμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο Γουότερς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Σάντερς πλέκοντάς του το εγκώμιο:

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος αυτής της κούρσας που βλέπω με κάποια αξιοπιστία... Φαίνεται προετοιμασμένος να αντισταθεί στα πολλά λεφτά και τις τράπεζες και να υπερασπιστεί τα αδιέξοδα των μειονοτήτων, της μεσαίας τάξης και της εργατικής τάξης της χώρας.

Σήμερα, η στροφή 360 μοιρών από τον Σάντερς με την υιοθέτηση της ιμπεριαλιστικής γραμμής των ΗΠΑ, προμηνύει πως στο δρόμο για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ίσως μας περιμένουν και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις από τον 77χρονο σοσιαλιστή από το Βερμόντ.

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo