Αποψεις

απόψεις

Δημοσκόπηση NON PAPER: Ντέρμπι κορυφής με επτακομματική Βουλή – Τα αποτελέσματα

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσκόπηση NON PAPER: Ντέρμπι κορυφής με εξακομματική Βουλή – Τα αποτελέσματα

Μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές καταγράφει η δημοσκόπηση του NON PAPER για το μήνα Φεβρουάριο.

Τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται πλέον ξεκάθαρα από διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων η μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ενδεικτικό είναι ότι στις τρεις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αυτή της Vox Pop Analysis για το «Documento», της Kapa Research για το «Έθνος» και της ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», καταγράφεται διαφορά που κυμαίνεται από τις 2,4 έως και τις 5,5 μονάδες.

Η δημοσκόπηση του NON PAPER ωστόσο, φέρνει νέες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καθώς εκτιμά πως, όχι απλώς η ψαλίδα μειώθηκε στο ελάχιστο αλλά ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να προπορεύεται με βραχεία κεφαλή 1,4 μονάδων, με την πρωτιά πάντως να κρίνεται στο νήμα.

Επιπλέον, ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ότι η επόμενη Βουλή είναι επτακομματική, με πολλά από τα κόμματα που απαρτίζουν αυτή την στιγμή το κοινοβούλιο να μένουν εκτός και να συρρικνώνονται θεαματικά. Έκπληξη αποτελεί επίσης, η είσοδος για πρώτη φορά στη Βουλή, δύο νέων κομμάτων.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 26,2%, η ΝΔ 24,8%, η Χρυσή Αυγή 9,1%, το ΚΚΕ 6,4%, το ΚΙΝΑΛ 4,6% ενώ τα δύο νέα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου με ποσοστό 3,3% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη με ποσοστό 3,1%.

Εκτός Βουλής μένουν η ΛΑΕ με 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Νέα Δεξιά με 1,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2% και το Ποτάμι με 1,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΚΥΡΟ συγκέντρωσε ποσοστό 7,9%, δηλαδή λίγο πιο κάτω από την τρίτη θέση, αποδεικνύοντας την τεράστια αποστροφή των ψηφοφόρων προς το πολιτικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα:


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του NON PAPER (4 -10 Φεβρουαρίου 2019)
Ταυτότητα δημοσκόπησης:

Ηλεκτρονική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας playbuzz.com, για λογαριασμό του NON PAPER, την περίοδο 4 έως 10 Φεβρουαρίου 2019, σε δείγμα 248 ατόμων.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo